pühapäev, 5. veebruar 2012

Miniomletid toorjuustukreemiga


Kuigi oleme harjunud omletti sööma pigem hommikusöögiks, siis need pisikesed omletikesed sobivad igal ajal lauale panekuks. Väga lihtsalt valmistatavad suupisted on ideaalsed ootamatutele külalistele pakkumiseks. Muna leidub kodus ikka ja täidiseks võib kasutada ükskõik mida parasjagu külmkapist leida on: juustu, kala, köögivilju, sinki vm.

Antud kogustest saab 6 miniomletti.

Omletid:
1 keskmise suurusega sibul
1/2 punast paprikat
4-5 muna
soola
pipart
õli
2-3 viilu sinki (prosciutto)

Toorjuustukreem:
50 g küüslaugumaitselist toorjuustu
2-3 sl majoneesi
soola
tilli

*Ahi panna kuumenema 180 kraadi peale.
*Sibul ja paprika hakkida väikesteks kuubikuteks ning praadida väheses õlis pehmeks.
*Munad lüüa kaussi ja segada kahvliga kuni kollane ja valge on segunenud, maitsestada soola ja pipraga.
*Muffinivorm määrida õliga (soovitatavalt kasutada silikoonist muffinivormi või kasutada paberist muffinivorme).
*Igasse muffinipesasse valada 1/2 ulatuses munasegu, seejärel tõsta 1 lusikatäis sibulat-paprikat ja natuke sinki ning valada peale veel munasegu.
*Vorm tõsta ahju, omlette küpsetada 15-20 minutit.
*Toorjuustukreemi jaoks segada toorjuust, majonees ja sool.
*Jahtunud omletid võtta vormist välja, igale omletile tõsta 1 tl toorjuustukreemi ning raputada peale hakitud tilli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar