
Šokolaadise põhjaga, kerge ja mahlane kohupiimakook on just selline kook, mis sobib nii pidulikumal puhul lauale panemiseks kui ka arigiõhtul söömiseks. Kõige paremini maitseb, kui on külmkapis üleöö seisnud.
Põhi:
1 pk Kalevi vaniljeküpsiseid
3 tl kakaod
75 g võid (sulatada)
3-4 sl fariinsuhkrut
Kate:
1 kg kohupiima
100 ml suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
5 muna
1/2 sidruni mahl
1 purk konservaprikoose
*Ahi kuumutada 170 kraadini.
*Küpsised purustada peeneks pudiks, segada juurde kakao, suhkur ja sulavõi.
*Küpsisepuru suruda küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
*Munad vahustada suhkruga, lisada kohupiim, segada, maitsestada sidrunimahla ja vaniljesuhkruga ning valada koogipõhjale.
*Pele laduda aprikoosipoolikud.
*Kooki küpsetada u 1 tund, kuni on pealt kuldkollane ja täidis on küpsenud. Lisaniiskuse saamiseks asetada ahju veenõu (nii saab hea mahlase koogi ja kook ei küpse pealt lõhki).
*Koogil lasta ahjus täielikult jahtuda, seejärel tõsta vähemalt 5 tunniks külmkappi seisma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar