laupäev, 17. september 2011

Mõisaproua õunakook


Mõisaproua õunakooki teen ma õunahoojal ikka paar korda, tegu on väga hõrgu ja sõna otseses mõttes suus sulava koogiga. Paras kaloripomm on ta ka, kui arvestada meeletut või kogust selles koogis, aga võita ei saa, see teebki ju kõik hea veel paremaks!
Seekord asendasin osa kartulijahust mandlijahuga, andis koogile õrna mandlimaitse ja sobis hapuka õunaga väga hästi.



Tainas:
250 g võid
1,5 dl suhkrut

2 muna

1 dl kartulijahu

0,5 dl mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit


500 g hapukaid õunu

2 sl suhkrut

1 tl kaneeli


*Toasoe või vahustada suhkruga kohevaks, pidevalt vahustades lisada ükshaaval munad.
*Segada kokku kartulijahu, mandlijahu ja küpsetuspulber, ning lisada või-munavahule, segada ühtlaseks.

*Tainas valada 24 cm läbimõõduga võiga määritud koogivormi.

*Õunad koorida ja viilutada, laduda koogile, peale raputada suhkur ja kaneel.

*Küpsetada 200 kraadises ahjus u 30 minutit.



Retsept: Angeelika Kang ''Kodukirja parimad palad''

2 kommentaari:

  1. see mõisaproua on jah kindel mats, mis alati pädeb. ja hirmus hea.

    VastaKustuta
  2. hirmus rasvane tuli

    VastaKustuta