kolmapäev, 14. september 2011

Salat pardifileega



Salat, mis sobib nii eelroaks kui ka toekamaks eineks. Apelsini-pardi kooslus on klassika ning minu meelest sobib sinna juurde suurepäraselt mahedamaitseline punane sibul ja rukola, kokku saabki imeliselt maitsva ja mahlase salati.

Jagub neljale sööjale.


2 pardifileed

soola

pipart


Salatipõhi:

rukolat
2 apelsini

1 väike punane sibul


Kaste:

50 ml värskelt pressitud apelsini mahla

1 sl oliiviõli

1 tl mett
soola

pipart


*Pardifilee nahaga poolele lõigata tererava noaga risti-rästi õrnad sisselõiked. Seejärel tõsta külmale pannile nahapool all, praadida keskmisel kuumusel kuni nahk on pruun ja krõbe. Tõsta kuumust ja praadida pardifilee teised küljed pruuniks. Seejärel küpsetada 200 kraadises ahjus 5-10 minutit, olenevalt fileede suurusest ja soovitud küpsusastmest. Part tõsta lõikelauale ja lasta ''puhata'' paar minutit, seejärel lõigata viiludeks.

*Taldrikule laotada rukola, selle peale sibularõngad ja apelsiniviilud.

*Kastme jaoks segada apelsinimahl, mesi, oliiviõli, sool ja pipar.

*Kaste valada salatile ja kõige peale laotada pardifileelõigud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar