kolmapäev, 14. september 2011
Salat pardifileega
Salat, mis sobib nii eelroaks kui ka toekamaks eineks. Apelsini-pardi kooslus on klassika ning minu meelest sobib sinna juurde suurepäraselt mahedamaitseline punane sibul ja rukola, kokku saabki imeliselt maitsva ja mahlase salati.
Jagub neljale sööjale.
2 pardifileed
soola
pipart
Salatipõhi:
rukolat
2 apelsini
1 väike punane sibul
Kaste:
50 ml värskelt pressitud apelsini mahla
1 sl oliiviõli
1 tl mett
soola
pipart
*Pardifilee nahaga poolele lõigata tererava noaga risti-rästi õrnad sisselõiked. Seejärel tõsta külmale pannile nahapool all, praadida keskmisel kuumusel kuni nahk on pruun ja krõbe. Tõsta kuumust ja praadida pardifilee teised küljed pruuniks. Seejärel küpsetada 200 kraadises ahjus 5-10 minutit, olenevalt fileede suurusest ja soovitud küpsusastmest. Part tõsta lõikelauale ja lasta ''puhata'' paar minutit, seejärel lõigata viiludeks.
*Taldrikule laotada rukola, selle peale sibularõngad ja apelsiniviilud.
*Kastme jaoks segada apelsinimahl, mesi, oliiviõli, sool ja pipar.
*Kaste valada salatile ja kõige peale laotada pardifileelõigud.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar