laupäev, 18. juuni 2011

Põhjaka


Samal nädalavahetusel, kui käisime OKOs, sai lõppude lõpuks ka paljukiidetud Põhjaka roogasi proovimas käidud.
Eelmisel suvel hakkasid Põhjaka poisid taaskasutuspoest, mida mu ema peab, mööblit ja nõusid ostmas käima ning kutsusid ema koos perega oma mõisa sööma.
Ainult aasta võttiski aega, et pere kokku saada ja Põhjakale sööma jõuda :)



Põhjaka mõis on väga armas kohake, nii ilus ja ehe. Koht, kus on hea olla ja kõik tunnevad ennast mõnusalt ja mugavalt.




Kõik lauad on täis
, paljud huvilised peavad tuldud teed tagasi minema, sest rohkem rahvast lihtsalt ei mahu sööma. Lapsed jooksevad ringi ja kilkavad, kelner vilistab mingisugust viisijuppi, piimapudelis on äsja korjatud kullerkupud, vein maitseb hästi... sinna võikski istuma jääda, kõik on just nii nagu olema peab.


menüü


naadi-nõgese-võilillelehe maitsevõi ja värskelt küpsetatud leib, mida saab soovikorral ka kaasa osta


suitsulatika kreemsupp, vutimunade ja värske kurgiga


mahlane veisefilee, kartulipudru ja seenekastmega


haug ja porgandirisoto


seakael, kartulipudru ja sinepiga


ka kõige lihtsam rabarberikook on Põhjakas tõeline maitseelamus


krõbe ja kreemine Napoleoni kook


www.pohjaka.ee

Grillitud rabarber


Eelmise nädala Postimehe lisas Arter jagas Indrek Kivisalu omapoolseid grillretsepte, üheks neist oli rabarber rummimarinaadis. Retsept tundus piisavalt ahvatlev, et kohe järele proovida. Hapukas rummine rabarber ja magus vaniljejäätis sobivad suurepäraselt.

Vaja läheb:

u 500 g rabarberit

u 100 ml (tumedat) rummi
suhkrut


Serveerimiseks:

vaniljejäätist


*Rabarber koorida ja lõigata 6-7 cm pikkusteks kangideks, laduda kausi põhja ja valda üle rummiga, marineerida vähemalt tund.

*Marineeritud rabarber pisata suhkru sisse ning seejäärel grillida mõlemalt poolt.

*Serveedrida koos vaniljejäätisega, soovikorral raputada rabarbrile veel suhkrut.