* Nüüd kunagi hiljem lisaksin, et tegelikult peaks kasutama hoopiski päevalilleõli, oliiviõli ju hangub külmas ära ja ei näe välja eriti isuäratav.
u 1 kg kirsstomateid või väiksemaid tomateid
(mere)soola
kuiatatud basiilikut, tüümianit jne
oliivõli
* Kuumutada ahi 100 kraadini.
* Lõigata tomatid pooleks ja panna lõike koht üleval pool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
* Raputada üle soola ja maitseainetega.
* Tomatid panna ahju kuivama u 5 tunniks.
* Kuivatatud tomatid panna purki (300ml) ja valad üle õliga.
* Sulgeda õhukindlalt ja panna külmikusse seisma.
* 2 nädala pärast on valmis tarvitamiseks, säilivad 6 kuud.
Ma jätsin tomatid veel terveks ööks plaadi peale kuivama ja panin purki alles järgmisel päeval.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar