Vot leidsin sellise huvitava retsepti, kuna kodus olid kõik vajalikud asjad olemas siis otsustasin proovida. Sibulate hakkimine oli päris piinarikas ja pisaraterohke aga hakkama sain ja moos on purgis!
1 kg punaseid sibulaid
80 g võid
1 tl soola
1 dl fariinsuhkrut
0,5 dl mett
1 dl palsamiäädikat
* Või sulatada potis ja lisada peeneks hakitud sibulad ja sool.
* Lasta kaane all pehmeneda u 20 minutit, aeg-ajalt segades.
* Siis lisada fariinsuhkur ja mesi ja hatuada veel 15 minutit, segada.
* Viimasena lisada palsamiäädikas ning kuumutada ilma kaaneta, kuni moos pakseneb ja vedelik aurustub.
* Tõsta kohe purki (300ml) ja sulgeda õhukindlalt.
* Hoida külmkapis, tarvitamiseks sobib 2 nädala pärast.
Sobib erinevate juustude kõrvale ja grill-liha-vorsti kõrvale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar