laupäev, 12. september 2009

Sibulamoos

Vot leidsin sellise huvitava retsepti, kuna kodus olid kõik vajalikud asjad olemas siis otsustasin proovida. Sibulate hakkimine oli päris piinarikas ja pisaraterohke aga hakkama sain ja moos on purgis!


1 kg punaseid sibulaid
80 g võid
1 tl soola
1 dl fariinsuhkrut
0,5 dl mett
1 dl palsamiäädikat

* Või sulatada potis ja lisada peeneks hakitud sibulad ja sool.
* Lasta kaane all pehmeneda u 20 minutit, aeg-ajalt segades.
* Siis lisada fariinsuhkur ja mesi ja hatuada veel 15 minutit, segada.
* Viimasena lisada palsamiäädikas ning kuumutada ilma kaaneta, kuni moos pakseneb ja vedelik aurustub.
* Tõsta kohe purki (300ml) ja sulgeda õhukindlalt.
* Hoida külmkapis, tarvitamiseks sobib 2 nädala pärast.

Sobib erinevate juustude kõrvale ja grill-liha-vorsti kõrvale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar