kolmapäev, 18. august 2010

Burger

Kodus tehtud hamburgeri kohta saab küll ainult üht öelda: ise tehtud, hästi tehtud! Maitsvad mahlased pihvid, kuklite vahel täpselt nii palju juustu ja kastet kui ise soovid, pluss kõike muud, mis pähe tuleb. Oskaks selliseid õhulisi pehmeid kukleid ka ise küpsetada oleks ideaalne. Meie küpsetasime pihve süte kohal kuid sama hästi saab neid küpsetada ka grillpannil (või ka tavalisel) või ahjus kasutades grillrežiimi.


6 hamburgerikuklit
juustu
marineeritud kurki

tomatit

punast sibulat

salatilehti

praemuna

krõbedat peekonit

kastet/ketšupit


Pihvide jaoks:

800 g veise-või seguhakkliha
3 viilu saia (võib kasutada ka riivsaia 3-4 sl)

1 muna

1 sl sinepit

ürdisoola

pipart
natuke õli

(hakitud sibulat, peterselli, küüslauku jmv)


*Sai purustada blenderis peeneks ja lisada hakklihale, segada juurde muna ja maitseained.
*Pihvitainas segada ühtlaseks ning jagada 6 võrdseks osaks.

*Vormida ilusad lapikud pihvid, asetada taldrikule ning määrida kergelt õliga.

*Pihvid tõsta 30 minutiks külmkappi.

*Pihvid küpsetada kuumal grillil, mõlemilt poolt umbes 5 minutit.

*Kergelt grillida ka kuklid.

*Seejärel laduda kuklite vahele täpselt neid asju ja nii palju asju, kui keegi soovib.



2 kommentaari: