neljapäev, 26. august 2010

Salat redise ja vinnutatud singiga

Kuigi õues ei lõõma enam 30 kraadine palavus ja toas saab jälle normaalse inimese kombel olla, ei kisu ikkagi väga pliidi äärde vaaritama, harjunud kergete ja lihtsate roogadega. Minu poolt suve lõppu üks lihtne ja maitsev salat, hautised ja pajaroad peavad veel natukene ootama :)

Jagub kahele:

150 g rukolat, frillice -, Roma -, jää- jmv salatit, eraldi või mixina, igatmoodi on hea

3-4 redist
6 keedetud vutimuna

4-6 viilu vinnutatud sinki (väga hästi sobivad kodumaised kuivatatud toorsuitsusingid)

Kaste:

6 sl oliiviõli (mitte extra virgin, annab liiga vänge maitse)

2 sl sidrunimahla

1 sl hakitud tüümianit

1 tl mett

pool purustatud küüslauguküünt

natuke soola


*Kausi põhjale laotada väiksemaks rebitud salatilehti, selle peale õhukesteks viiludeks lõigatud redist, pooleks lõigatud munad ja väiksemaks rebitud singiviilud.

*Kastme jaoks segada kõik koostisained uhmris ühtlaseks.

*Kaste valada salatile, purustada peale natukene pipart ja võib sööma asuda.

2 kommentaari:

  1. Ei tea millal see lubatud pastapidu tuleb :P? See salat sobiks päris hästi eelroaks :)

    VastaKustuta
  2. No vot! Eelroog olemas, pearoog olemas- nüüd tuleb veel suupisted ja magustoit välja valida ning ongi menüü paigas, ning siis võiks keegi suurpuhastuse ära teha ja võibki pidu pidada :P

    VastaKustuta