teisipäev, 15. veebruar 2011

Vahemere-pärane kalasupp

Kui külm tahab nina peast näpistada, siis on jällegi õige aeg teha potitäis maitsvat ja soojendavat suppi.

1,5 l köögiviljapuljongit

3-4 porgandit

2 sellerivart

jupp porrut

1 purk purustatud tomateid

300-400 g
haugifileed (võib kasutada ka muud kala)
200 g puhastatud krevette

soola

pipart
sidrunimahla
tilli
Valio Fortet


*Hakitud porgand, seller ja porru valada pannile, kuumutada vähese oliiviõliga läbi.

*Läbikuumutatud porgand-porru-seller, keeta köögiviljapuljongis
pehmeks.
*Lisada purustatud tomatid, kuumutada keemiseni.

*Supp püreestada saumikseriga, maitsestada sidrunimahlaga, vajadusel lisada soola-pipart.
*Kala puhastada luudest ja lõigata kuubikuteks, küpsetada pannil vähese õliga valmis, maitsestada soola-pipraga.

*Kala ja krevetid lisada supile, kuumutada kergelt ja serveerida hakitud tilli ja riivitud Fortega.

Idee: Rain Käärst

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar