neljapäev, 3. veebruar 2011

Rabarbri-kookosekook


Kui teil on sügavkülma varutud rabarbrit ja meeldib kookos siis võiksite seda kooki proovida. Kookos ja hapu rabarber sobivad uskumatult hästi kokku, tulemus on väga maitsev ja huvitav. Retsept on nami-namist ja nii nagu sealgi kirjutab, soovitan ka mina kooki süüa eelkõige järgmisel päeval, siis tuleb kookose maitse paremini esile ja kook on mõnusalt mahlane. Kellel sügavkülmas rabarbrit pole peab kahjuks kevadet ootama...

Põhi:
300 ml jahu

100 g võid

2 sl suhkrut

näpuotsaga soola

1 muna


Täidis:

75 g toasooja võid

2 dl suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

2 muna

250 g hapukoort

200 g kookoshelbeid

2 sl jahu

Vahele:

400 g rabarbrit

*Põhja jaoks segada kausis jahu, sool, suhkur ja lisada tükeldatud või, näppida ühtlaseks puruks.

*Lisada muna ning segada/sõtkuda ühtlaseks tainaks.

*Tainas mässida kilesse ja panna 30 minutiks külmkappi.

*Täidise jaoks vahustada toasoe või suhkruga, lisada munad ning vahustada.

*Munavahule lisada hapukoor, jahu ja kookoshelbed, segada läbi.

*Rabarber koorida ja tükeldada, kui kasutada sügavkülmast rabarbrit siis sulatada ja nõrutada.

*24 cm läbimõõduga koogivorm vooderdada küpsetuspaberiga.

*Tainas rullida jahusel laual nii suureks, et katab vormi põhja ja ääred.

*Koogi põhja eelküpsetada 200 kraadises ahjus 10-15 minutit.
*Põhjale laduda rabarber ja valada kookosetäidis.

*Kooki küpsetada veel umbes 30 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar