kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Punase veiniga risoto


Tavaliselt olen risoto sisse ikka valget veini pannud ja pole isegi mõelnud, et võiks ka punase veiniga proovida. Kanal 11 uus telekokk Rachel Allen, aga tegi sedamoodi, tundus huvitav ja teistsugune. Maitse poolest on punase veiniga risoto natukene tummisem, kui valge veiniga tehtu. Mulle täitsa meeldis, teinekordki.

250 ml risotoriisi

u 1 liiter kuuma kanapuljongit

1 klaas punast veini (mul oli cabernet/shiraz)

2 sibulat

3 küüslauguküünt

30 g riivitud Parmesani või Foret

3 sl mascarponet

natukene oliiviõli

hakitud peterselli ja tüümianit


*Väheses õlis kuumutada hakitud sibul ja küüslauk, kui sibul on pehme lisada riis, kuumutada pidevalt segades kuni riis muutub klaasjaks.
*Riisile lisada klaas punast veini, segada nii kaua kuni vein imendub riisi.
*Seejärel lisada kulbitäis kanapuljongit, segada kuni kõik on imendunud riisi ja nii lisada järgimine ja järgmine kulbitäis puljongit.

*Kui riis on peaaegu pehme (al dente) lisada riivitud juust, mascarpone ja hakitud maitseroheline, ning segada läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar