kolmapäev, 26. jaanuar 2011
Kakao ja punaveiniga kanakoivad
See retsept on jällegi Jean-Chrsitophe Novelli retseptivaramust. Kuna kana ja kakao kooslus ei ole just kõige tavapärasem, tekkis kohe huvi, kuidas see kõik kokku sobib ja kuidas maitseb. Ega muud moodi teada saa, kui tuleb järele proovida. Igathes saates, kus seda toitu valmistati, kiitsid kõik sööjad justkui ühest suust: ''delicious''.
Roa välimus ei ole just kiita, kui poeg toitu nägi, küsis ehmunult, mille sees see kana olnud on??? Kuid ilmselt oli isu nii suur, et ei lasknud kanakoibade ebatavlisel välimusel ennast häirida. Sõi ja kiitis, lõppkokkuvõttes on ju maitse see mis loeb!
6 kanakoiba
soola
pipart
1 sl suitsutatud paprikat
2 sibulat
4 küüslauguküünt
2-3 loorberilehte
paar oksa tüümianit
1/2-1 sl küümneid puruastada
1 sl kakaod
1 kanapuljongikuubik
500 ml punast veini, soovitatavalt Merlot
1-2 sl jahu
suhkrut
praadimiseks õli
*Kanakoivad määrida soola, pipra, parprikapulbriga ja sl õliga ühtlaselt kokku ja jätta tunniks maitsestuma.
*Pannil kuumutada õli ning kanakoivad praadida kuldseks, tõsta kõrvale.
*Hakitud sibul ja küüslauk praadida pehmeks seejärel raputada peale kakao, segada.
*Sibulale lisada loorber ja tüümian, kanakoivad tõsta tagasi pannile.
*Lisada 1-2 sl jahu, segada kiirelt läbi, valada juurde vein, segada, kuni kaste pakseneb.
*Veini hapukuse tasakaalustamiseks lisada u 2 sl suhkrut, lisada purustatud puljongikuubik.
*Kõik valada ahjupotti ja hautada 180 kraadises ahjus kaane all 1 tund.
*Vajadusel lisada soola või suhkrut.
Labels:
kana
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Minul hakkab suu vett jooksma, kui seda pilti vaatan, aga kui mõtlen, et kana ja shokolaad siis ei lähe kohe mitte :D Oleks tahtnud proovida, aga ise seda ei teeks :P
VastaKustutaOot, aga sinu arvamus siis? Kõlbas või ei midagi erilist? Delicious?
VastaKustutaPanen just järgmise nädala menüüd kokku, ei saagi nüüd aru, kas proovida või mitte? :P
:D No meie perele meeldis, ma arvan, et teen teinekordki.
VastaKustutaPäris kana+šokolaad see nüüd ei ole :) kuna kakaod läheb suht vähe siis ei häri, annab kanale sellise õrna meki, domineerib ikka punane vein-küüslauk jne.