pühapäev, 9. jaanuar 2011

Šokolaadised juustukoogi muffinid


Jällegi on blogimises pikk vahe sisse tulnud, kõik sellepärast, et olen aasta algusest täiskohaga tööinimene ning küpsetamiseks/kokkamiseks eriti aega ei jää. Eks üritan edaspidi oma aega paremini planeerida ja uue elurütmiga harjuda, küll siis tuleb rohkem postitusi. Seega, ärge mind veel päris maha kandke! :)


12 tk

Tainas:

120 g šokolaadi Bitter

100 g võid

75 ml suhkrut

2 muna

180 ml jahu


Juustusegu:

125 g maitsestamata toorjuustu

50 ml suhkrut

50 g hapukoort

1 muna

50 šokolaadi Bitter

meelepäraseid marju (kirsse, vaarikaid jmv)


* Taina jaoks sulatada šokolaad ja või (võib sulatada mikrolaineahjus), segada juurde suhkur, lisada muna ja mikserdada läbi. Lõpuks sõeluda juurde jahu ja segada ühtlaseks.
*Juustusegu jaoks vahustada toasoe toorjuust ja suhkur, lisada hapukoor ja muna.
*Šokolaad sulatada vesivannil ja jahutada toatemperatuurini, segada toorjuustusegule.

*Muffinivormid vooderdada paberist vormidega, pool vormist täita šokolaaditainaga, peale valada juustusegu, natuke jätta ka kerkimisruumi. Igale koogile tõsta peale mari.

*Küpsetada 170 kradises ahjus 15-20 minutit.

4 kommentaari:

  1. Tulin just kirjutama, et igatsen su postitusi ja näe, olid kohe mu jägimise all olevate blogide nimekirja algusesse saanud :)
    Toiteemal nii palju, et need on meie lemmikud magusad muffinid, olen neid juba mustmojon korda teinud. SUPER!

    VastaKustuta
  2. Pilt on ka väga kena, ilus taldik samuti ;)
    Vaarikatega meeldib mulle rohkem, kui kirssidega :)

    VastaKustuta
  3. Taldrik on ilus jah, mul neid lausa 4tk, sõbranna soomest kirbukalt tõi ;)
    Kusjuures endale tegin neid muffineid nüüd allest esimest korda, tookord kui sulle tõin siis endale ei jäänud ühtegi :(

    VastaKustuta
  4. Ka mina juba igatsesin sinu retsepte. Ja ma ei väsi kiitmast seda pärmitaigna retsepti - see töötab sajaga. Ja need kihilised muffinid tunduvad nii ahvtlevad - järgmine nädalavahetus katsetan ära.

    VastaKustuta