reede, 21. jaanuar 2011
Rabarbri-maasikasuflee
Ilus, kerge, õhuline, justkui pilvekene- nii võiks kirjeldada sufleed. Suflee valmistamine on tegelikult väga lihtne ja koostisainete nimekiri üsna lühike. Üks asi millele tuleks tähelepanu pöörata on taina segamine, seda tuleb teha võimalikult vaikselt ja kergelt. Teine asi millele tähelepanu pöörata- küpsemise ajal ei tohiks ahju ust avada, õige aeg sufleed välja võtta on siis, kui nad on ilusti kõrgeks kerkinud ja pealt helepruunid. Ühest kokasaatest jäi kõrvu, et suflee peab ahjust sööjani jõudma 15 sekundiga, siis vajuvad nad kokku ja pole enam nii ilusad. Päris nii hull see asi ei ole, minutikese on nad ikka kõrged ja kohevad :)
Kuna mina olen oma sügavkülma varunud hulga rabarbrit ja maasikaid siis seekord on rabarbri-maasikasuflee, kuid põhimõtteliselt võib kasutada ükskõik, mis marju või puuvilju suflee valmistamiseks. Suhkru kogust tuleks sel juhul korrigeerida vastavalt viljade hapukusele-magususele.
Saab 6-8 sufleed:
Marjapüree:
450 g rabarbrit
200 g maasikaid
50 ml vett
150 g suhkrut
1,5 sl kartulitärklist
1-2 sl külma vett
Vaht:
4 munavalget
1 sl sidrunimahla
3,5 sl suhkrut
Vormide määrimiseks:
võid
suhkrut
*Maasikad ja kooritud/tükeldatud rabarber ning suhkur ja vesi valada potti. Keeta kuni rabarber on pehme, püreestada saumikseriga.
*Tärklis segada 1-2 sl külma veega ja lisada kuumale marjapüreele, kuumutada tasasel tulel kuni segu pakseneb.
*Marjapüree jahutada toatemperatuurini.
*Ahi kuumutada 180 kraadini.
*Väiksed kuumakindlad vormid määrida võiga ja raputada üle suhkruga, tõsta 5 minutiks külmkappi.
*Munavalgetele lisada sidrunimahl ja vahustada tugevaks vahuks.
*Lusikahaaval lisada suhkur, vahustada veel 2-3 minutit kuni tekib ilus läikiv vaht.
*Jahtunud marjapüree valada suurde kaussi, lisada 1/3 munavahust ja segada ühtlaseks. Seejärel lisada järgmine kolmandik munavahtu ja vaikselt segada läbi, lõpuks lisada ülejäänud munavalgevaht ja segada.
*Kuumakinlatesse vormidesse valada sufleevaht, natukene koputada vorme vastu lauda, et vaht valguks ühtlaselt laiali.
*Et sufleed jääksid pealt ilusad siledad, tuleks liigne sufleevaht eemaldada noaga.
*Sufleesi küpsetada ahju keskosas umbes 15 minutit.
*Enne serveerimist raputada üle tuhksuhkruga.
Idee SIIT.
Labels:
maasikad,
magusad küpsetised,
rabarber
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Milline kaunis, puhas ja lihtne magustoit. Väga ilusad pildid.
VastaKustutaMaasika-rabarberi kooslus muudab igatsuse suvesooja järgi juba üsna valulikuks.
Imeilusad õhulised sufleed ja suurepärased pildid!
VastaKustutaPole see sufleetegemine nii lihtne midagi :) No ja sinu omad on kohe erilised kroonid! Mega ilusad pildi!
VastaKustutaMega ilusad ja tunduvad taevalikud!
VastaKustutaAga kuhu jäi tainas;)
Tuuli, kusjuures täna neid sufleesi süües unustasin hetkeks, et on külm talv ja suvi tundus täitsa reaalne :)
VastaKustuta''Anonüümne'':wink: mulle tundub nt pavlova või beseerulli tegemine palju keerulisem kui suflee, aga võbolla oli see lihtsalt algaja õnn :)
Imeline !
VastaKustutaTõeliselt isuäratavad sufleed. Minu jaoks ei ole samuti suflee tegemine sugugi nii lihtne. Aga see imeline värv kutsub küll uuesti proovima.
VastaKustutaOh what a brilliant recipe, thank you for sharing it. I'm going to try make one of these this weekend!
VastaKustutaEthan
pop art canvas
This looks delicious, reminds me of angel delight I used to have as a child.
VastaKustutaThank you for the recipe, looks delicious and must try it!
VastaKustutaWow that's really grea,t what do you think of floral canvas It helps with the cooking!
VastaKustuta