reede, 21. jaanuar 2011

Šampinjonidega kana-juustusupp


Meie pere ei ole just väga tubli supisööja, öeldakse, et suppi võiks süüa kord nädalas, meie sööme heal juhul kord kuus. Ei teagi miks see nii on, alati kui on ''supipäev'' arutame, et peaks ikka tihemini tegema, sest supp on nii hea :)


Puljongiks:
2 kanakoiba

1 porgand

1 sibul

3 loorberilehte

5-6 pipratera

3-4 vürtsipipratera

paar petersellioksa

soola

2 l vett


Supi jaoks:

5-6 kartulit

1-2 porgandit

1/2 karpi šampinjone

1 karp sulatatud juustu
(Merevaik)
2 peotäit pisikesi peenikesi makarone


*Esmalt keeta puljong, vesi valada potti, lisada kõik vajalikud ained (sibul koorida ja lõigata pooleks, porgand koorida ja lõigata juppideks) ja keeta keskmisel kuumusel u 45 minutit. Vajadusel eemaldada vaht.

Kui puljongi keetmine tundub tüütu võib kasutada ka puljongikuubikut jmv.
*Kanakoivad tõsta puljongist välja ja asetada kõrvale. Samuti tõsta välja sibul, porgand, petersell, loorber, piprad, need võib ära visata.

*Kooritud ja tükeldatud kartul-porgand panna puljongisse keema.

*Šampinjonid viilutada ja praadida väheses õlis pruuniks.

*Kui kartul ja porgand on poolpehmed lisada nuudlid.

*Kanakoibade küljest nokkida ära liha ning lisada supile.

*Lõpuks lisada sulatatud juust ja šampinjonid, kuumutada kuni juust on sulanud, vajadusel lisada soola-pipart.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar