neljapäev, 23. detsember 2010

Viinavahuga kalasuupisted

Detsembri teine pool on olnud nii kiire ja teguderohke, kahjuks pole olnud aega ega mahti midagi blogida :( Jõulud on kah kuidagi ootamatult kätte jõudnud ja jõulutunnet eriti pole... eile kuulasin oma 10x järjest WHAM! ''Last Christmas''-i siis hakkas natuke midagi koitma :D
Üritan nüüd parandada vea, et blogi unarusse olen jätnud ja veel viimasel hetkel soovitada midagi jõululauale. Ajakirjast ''Eesti Naine'' jäi silma Vici reklaamlehel
olnud retsept; pilt oli väga ilus ja isuäratav ja koostisained üsna inrigeerivad. Muutsin natuke retsepti, arvestades seda, mis parasjagu külmkapis olemas oli.



200 g soolalõhe (originaalretseptis külmsuitsulõhe)

200 g toorjuustu (orig. mascarpone)

100 ml vahukoort (orig. hapukoor)

3 sl viina

2 sl mädarõigast

soola

sidrunipipart

saia


*Koor vahustada ja segada toasooja toorjuustuga, lisada viin, mädarõigas, sool
ja sidrunipipar.
*Saiast lõigata klaasi abil rattad ja röstida ahjus või rösteris.

*Lõhest lõigata 1,5 cm laiused ribad ja keerata rulli.

*Igale saiale tõsta viinavahtu ja lõherull.

*Serveerida koheselt.


Tehke jõululauale veel kasukat, suussulavat seakülge, kindlasti proovige nami-nami õlles hautatud hapukapsaid ja magustoiduks tehke mõni juustukook või imeline šokolaadi-babka.


Soovin Teile kõigile ilusaid Jõule ja suurepäraseid maitseelamusi!




1 kommentaar:

  1. Need näevad küll ahvatlevad välja. Olen kunagi kohvikus Moon söönud viinas marineeritud lõhega salatit ja see oli küll hea. Retsept läheb proovimisele:) Ilusat uut aastat!

    VastaKustuta