Üritan nüüd parandada vea, et blogi unarusse olen jätnud ja veel viimasel hetkel soovitada midagi jõululauale. Ajakirjast ''Eesti Naine'' jäi silma Vici reklaamlehel olnud retsept; pilt oli väga ilus ja isuäratav ja koostisained üsna inrigeerivad. Muutsin natuke retsepti, arvestades seda, mis parasjagu külmkapis olemas oli.
200 g soolalõhe (originaalretseptis külmsuitsulõhe)
200 g toorjuustu (orig. mascarpone)
100 ml vahukoort (orig. hapukoor)
3 sl viina
2 sl mädarõigast
soola
sidrunipipart
saia
*Koor vahustada ja segada toasooja toorjuustuga, lisada viin, mädarõigas, sool ja sidrunipipar.
*Saiast lõigata klaasi abil rattad ja röstida ahjus või rösteris.
*Lõhest lõigata 1,5 cm laiused ribad ja keerata rulli.
*Igale saiale tõsta viinavahtu ja lõherull.
*Serveerida koheselt.
Tehke jõululauale veel kasukat, suussulavat seakülge, kindlasti proovige nami-nami õlles hautatud hapukapsaid ja magustoiduks tehke mõni juustukook või imeline šokolaadi-babka.
Soovin Teile kõigile ilusaid Jõule ja suurepäraseid maitseelamusi!
Need näevad küll ahvatlevad välja. Olen kunagi kohvikus Moon söönud viinas marineeritud lõhega salatit ja see oli küll hea. Retsept läheb proovimisele:) Ilusat uut aastat!
VastaKustuta