esmaspäev, 6. detsember 2010
Šokolaadi-toorjuustukook vaarikatega
Suussulav rikkalik šokolaadi-toorjuustukook ei jäta külmaks ühtegi magusasõpra. Vaarikad sobivad muidu üsnagi ramusasse kooki suurepäraselt, annavad koogile värskust ja hapukust.
Põhi:
200 g šokolaadiküpsiseid
75 g sulatatud võid
Toorjuustukate:
500 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
200 ml suhkrut
4 muna
150 g tumedat šokolaadi
250 g (külmutatud) vaarikaid
Glasuur:
50 g valget šokolaadi
5 sl 38% koort
*Küpsised purustada blenderis või köögikombainis, valada kaussi, lisada sulatatud või ja segada läbi.
*Küpsisepuru suruda 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.
*Tume šokolaad sulatada vesivannil, jahutada toatemperatuurini.
*Toasoe toorjuust segada suhkruga, lisada hapukoor ja mikserdada juurde munad. Lõpuks lisada sulatatud šokolaad ja segada ühtlaseks.
*Toorjuustusegu valada küpsisepõhjale, koogile laotada vaarikad ja suruda kergelt juustusegusse.
*Kooki küpsetada 160 kraadises ahjus 60-70 minutit, koos koogiga asetada ahju veenõu.
*Kook jätta 1 tunniks jahtuma avatud uksega ahju.
*Valge šokolaad ja koor sulatada vesivannil. Glasuur valada koogile ja ajada ühtlaselt laiali.
*Enne serveerimist lasta koogil seista külmkapis vähemalt 5 tundi.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Mõnus blogi, lihtne ja ilusad fotod. Olen siin alles esimest korda. See pilt pani kohe suu vesistama :)
VastaKustutaMõnusat kokkamist uuel aastal!
Aitäh Marju! Sullegi mõnusat kokkamist! :)
VastaKustuta