esmaspäev, 6. detsember 2010

Šokolaadi-toorjuustukook vaarikatega


Suussulav rikkalik šokolaadi-toorjuustukook ei jäta külmaks ühtegi magusasõpra. Vaarikad sobivad muidu üsnagi ramusasse kooki suurepäraselt, annavad koogile värskust ja hapukust.


Põhi:
200 g šokolaadiküpsiseid

75 g sulatatud võid


Toorjuustukate:

500 g maitsestamata toorjuustu

200 g hapukoort

200 ml suhkrut

4 muna
150 g tumedat šokolaadi

250 g (külmutatud) vaarikaid

Glasuur:

50 g valget šokolaadi

5 sl 38% koort


*Küpsised purustada blenderis või köögikombainis, valada kaussi, lisada sulatatud või ja segada läbi.

*Küpsisepuru suruda 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.

*Tume šokolaad sulatada vesivannil, jahutada toatemperatuurini.

*Toasoe toorjuust segada suhkruga, lisada hapukoor ja mikserdada juurde munad. Lõpuks lisada sulatatud šokolaad ja segada ühtlaseks.
*Toorjuustusegu valada küpsisepõhjale, koogile laotada vaarikad ja suruda kergelt juustusegusse.
*Kooki küpsetada 160 kraadises ahjus 60-70 minutit, koos koogiga asetada ahju veenõu.
*Kook jätta 1 tunniks jahtuma avatud uksega ahju.

*Valge šokolaad ja koor sulatada vesivannil. Glasuur valada koogile ja ajada ühtlaselt laiali.
*Enne serveerimist lasta koogil seista külmkapis vähemalt 5 tundi.

2 kommentaari:

  1. Mõnus blogi, lihtne ja ilusad fotod. Olen siin alles esimest korda. See pilt pani kohe suu vesistama :)

    Mõnusat kokkamist uuel aastal!

    VastaKustuta
  2. Aitäh Marju! Sullegi mõnusat kokkamist! :)

    VastaKustuta