pühapäev, 27. märts 2011
Lillkapsavorm bešamellkastmega
Maitsev lillkapsavorm sobib hästi liha või kana kõrvale kuid võib pakkuda ka täitsa iseseisva roana.
Jagub kahele:
1/2 väiksemat lillkapsast
keetmiseks puljongit
Bešamellkaste:
25 g võid
1 sl jahu
u 200 ml piima
1 purustatud küüslauguküüs
näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit
soola
Peale:
50 g riivjuustu
*Lillkapsas pesta ja lõigata väiksemateks õisikuteks ning keeta puljongis poolpehmeks.
*Bešamellkastme jaoks sulatada potis või, lisada jahu ja segada läbi, et ei jääks jahuklompe. Lisada vähehaaval piim ja kuumutada kuni kaste pakseneb. Maitsestada küüslaugu, muskaatpähkli ja soolaga.
*Lillkapsas tõsta kuumakindlasse vormi, peale valada kaste ning raputada üle riivjuustuga.
*Küpsetada 220 kraadises ahjus kuni pealt on kuldpruun.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar