teisipäev, 16. august 2011

Ravioolid kukeseenetäidisega

Kasutan nüüd natuke tarkust, mida Nami Namaste kokk Albert meile jagas. Tookord sai kokakoolitusel shiitake seentega ravioole tehtud. Shiitakesi meil just laialt käes ei ole, aga pole vajagi, kui metsast saab imelisi kukeseeni ja puravikke. Tarkus mida nüüd jagada tahtsin on see, et seentele sobib väga hästi kaaslaseks pähkel, nimelt pidavat pähkel seene maitse eriti hästi esile tooma.



4 sööjale:

Pastatainas:

300 g durum nisujahu

3 muna
, M suurus
3 sl oliiviõli


Täidis:

u 1,5 l värskeid kukeseeni

1 keskmise suurusega sibul

1 väike karp (250 g) mascarpone toorjuustu

suur peotäis kreeka pähkleid

soola
pipart

natuke värsket tüümianit
praadimiseks õliiviõli


*Pastataina jaoks valada lauale jahu, selle keskele teha süvend ja sinna lüüa munad. Seejärel hakata kahvliga jahu
muna sisse segama. Lisada õli ning sõtkuda tainas ühtlaseks.

taina segamine toidukoolitusel

*Pastatainas on siis õge, kui vajutada tainasse näpuga lohk ja see koge tagasi üles tõuseb. Valmis tainas mässida kilesse ning tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.
*Kukeseened puhastada ning hakkida peeneks, praadida koos hakitud sibulaga kuldseks,
maitsestada soola ja pipraga.
*Pähklid röstida pannil ja hakkida peeneks.
*Jahtunud seentele lisada pähklid, hakitud tüümian ning nii palju mascarponet, et saaks paraja konsistentsiga täidise, mis püsiks ilusti koos, ei oleks liiga vedel ega kuiv.

*Pastatainas jagada tükkideks, rullida läbi pastamasina, alustades kõige suuremast avast ning lõpetades nr 5 avaga.
*Täidis jagada lahtirullitud tainale ja vormida meelepärased kujuga ravioolid.

ravioolide vormimine

*Suures potis ajada vesi keema, lisada ohtralt soola, ravioole keeta 5-7 minutit.

*Serveerida sulavõi, riivitud Parmesani ja hakitud rukolaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar