reede, 23. oktoober 2009

Pavlova



Põhi:
5 munavalget

250 ml suhkrut

1 sl sidrunimahla või äädikat


Kate:
300-400 ml vahukoort

1 suur tops vaniljepudingut
vabalt valitud puuvilju-marju


* Munavalged vahustada kõvaks vahuks (keerad kausi tagurpidi ja ei voola välja)

*Lisada vähehaaval suhkur ja pidevalt vahustada edasi.

*Vahustada nii kaua kuni tekib ühtlane läikiv mass ja näpuga katsudes ei ole suhkrukristalle enam tunda.
*Lisada sidrunimahl või äädikas, segada läbi või kergelt mikserda.
*Munavalgevaht määrida ringikujuliselt küpsetuspaberile (u24 cm läbimõõdu
ga)
*Küpsetada 150 kraadise ahju keskosas 30 minutit, keerata kuumus 125 kraadi peale ja küpsetada veel 45 minutit.
*Kuumus keerata kinni ja lasta jahtuda avatud uksega ahjus.

*Enne serveerimist vahustada vahukoor 1-2 sl suhkruga ja segada vaniljepudinguga.

*Kreem määrida põhjale ja kaunistada marjade-puuviljadega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar