reede, 23. oktoober 2009
Šokolaadi-piparmündikook
Taigen:
1,5 dl kakaopulbrit (meie mark)
2,5 dl suhkrut
5 dl jahu
2 tl soodat soola
1 tl vanillisuhkrut
2,5 dl vett
2,5 dl jogurtimajoneesi
Glasuur:
6 spl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
1 dl piima
80 g võid
tl vanillisuhkrut
Vahele:
150 g After Eight või Fazer Mint komme
Tainas:
*Segada kõk kuivained ja lisada juurde vesi+majonees
*Ma esialgu segasin käsitsi ja siis lasin miksriga läbi
*Tanias jagada 2 võiga määritud 24 cm läbimõõduga vormi. Mul on üks vorm ja küpsetasin 1 osa ära ja siis teise.
*Küpsetada 175C juures 25 minutit
*Laota ühele põhjale kommid ja tõsta uuesti ahju u 5 minutiks
*Võta ahjust välja ja pane selle peale teine põhi, lase koogil jahtuda
Glasuur:
*Sega potis või, piim, suhkur ja kakao
*Lase segu keema ja keera kuumust vähemaks
*Kuumuta pidevalt segades u 5 minutit
*Lase jahtuda ja sega juurde vanillisuhkur
Mina laseks glasuuril jahtuda vähemalt pool tundi, kui mitte rohkem. Või paneks külmkappi tahenema. Kui olin glasuuri koogile valanud, valgus see kõik kandikule, hiljem tõstsin lusikaga koogile tagasi :) Et siis jääks see etapp vahele ja oleks kohe suurepärase välimusega ja kandik jääks kokku plökerdamata.
Kommide asemel võiks vahele panna veel nt hapukoort segatuna suhkruga.
*Retsept pärit Toidutarest.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar