reede, 23. oktoober 2009

Juustukook

Aastaid olin väga skeptiline juustukookide küpsetamise suhtes, kartsin, et ei saa sellega hakkama ja et on hirmus keeruline. Võtsin siis ükskord julguse kokku ja otsustasin proovida. Ja allpool olevast koogist sai minu nn leivanumber, iga kell iga aeg olen valmis seda kooki tegema ja alati saab see kook ainult kiidusõnu. Kui ei ole tahtmist želatiiniga katet teha võib kasutada ainult moosi, maasikamoosi asemel võib proovida veel vaarika-või kirsimoosi.
Retsept on pärit Tordiraamatust.



Jagub 12-le sööjale

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid


Täidis:
100 g valget šokolaadi
500 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
250 g hapukoort
1 tl vaniljesuhkurt
4 muna


Peale:
2,5 dl maasikatoormoosi
2 tl želatiinipulbrit + 2 spl vett

*Kuumuta ahi 175 kraadini.
*Purusta küpsised peeneks jahuks.
*Sulata või ja sega purustatud küpsistega.
*Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva tordivormi põhja (24 cm läbimõõduga).
*Sulata šokolaad kuumaveevannis (šokolaadi võib asendada ka 1/2 purgi kondenspiimaga).
*Sega juurde toorjuust, suhkur, hapukoor, vaniljesuhkur ja munad.
*Vala segu põhjale ja küpseta 1 tund (kui kook muutub pealt liiga pruuniks siis alandada kuumust ja panna koogile peale foolium).
*Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund.
*Sega želatiinipulber ja vesi, lase paisuda ning sulata, kuumaveevannis või mikros, jahuta ja sega toormoosiga.
*Vala segu tordile ja hoia külmas 5 tundi kuni üleöö.


Edit: kuigi originaalretseptsi on kirjas, et küpsetada 175 kraadises ahjus 1 tund, soovitan ma kõiki juustukooke küpsetada kuumaveevannis, 150-155 kraadi juures u 1 tund. Loe täpsemalt siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar