Retsept on pärit Tordiraamatust.
Jagub 12-le sööjale
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid
Täidis:
100 g valget šokolaadi
500 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
250 g hapukoort
1 tl vaniljesuhkurt
4 muna
Peale:
2,5 dl maasikatoormoosi
2 tl želatiinipulbrit + 2 spl vett
*Kuumuta ahi 175 kraadini.
*Purusta küpsised peeneks jahuks.
*Sulata või ja sega purustatud küpsistega.
*Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva tordivormi põhja (24 cm läbimõõduga).
*Sulata šokolaad kuumaveevannis (šokolaadi võib asendada ka 1/2 purgi kondenspiimaga).
*Sega juurde toorjuust, suhkur, hapukoor, vaniljesuhkur ja munad.
*Vala segu põhjale ja küpseta 1 tund (kui kook muutub pealt liiga pruuniks siis alandada kuumust ja panna koogile peale foolium).
*Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund.
*Sega želatiinipulber ja vesi, lase paisuda ning sulata, kuumaveevannis või mikros, jahuta ja sega toormoosiga.
*Vala segu tordile ja hoia külmas 5 tundi kuni üleöö.
Edit: kuigi originaalretseptsi on kirjas, et küpsetada 175 kraadises ahjus 1 tund, soovitan ma kõiki juustukooke küpsetada kuumaveevannis, 150-155 kraadi juures u 1 tund. Loe täpsemalt siit.
Edit: kuigi originaalretseptsi on kirjas, et küpsetada 175 kraadises ahjus 1 tund, soovitan ma kõiki juustukooke küpsetada kuumaveevannis, 150-155 kraadi juures u 1 tund. Loe täpsemalt siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar