esmaspäev, 9. november 2009

Kreemjas lõhesupp

See retsept on segu erinevatest Toidutares leiduvatest lõhesupi retseptidest, ma lihtsalt ei leidnud sealt sellist, mis minul mõttes oli :) Pean nüüd takkajärgi ütlema, et supp sai imemaitsev ja on kindlasti minu vaieldamatu lemmik!!!



400-500 g lõhefileed
6 keskimse suurusega kartulit

4 porgandit

porrut (10 cm pikkune jupp)

200 ml piima
või kohvikoort
1,5 l vett
1 karp küüslaugumaitselist toorjuustu

3 loorberilehte

1 köögiviljapuljongikuubik

soola

pipart
praadimiseks õli


*Kartul-porgand koorida ja tükeldada.
*Kalafilee puhastada, seejärel grillida või praadida, maitsestada soola ja pipraga.
*Tükeldatud kartul panna veega keema ja maitsestada soolaga, lisada loorberilehed.
*Porgandisektorid ja tükeldatud porru praadida kiirelt pannil, seejärel lisada potis keevale kartulile.

*Kartul-porgand keeta pehmeks, eemaldada loorberilehed ja lisada toorjuust, piim või koor, puljongikuubik (võib ka ise keeta (kala)supikogust puljongi)

*Grillitud lõhe lõigata väiksemateks tükkideks.

*1/2 kalast lisada supile ja supp püreestada saumikseriga.

*Lisada ülejäänud kala, segada ja vajadusel maitsestada soola-pipraga.
*Maitseks võib veel lisada tilli ja serveerimisel võib kasutada krevette.
*Antud kogusest jagub kuuele inimesele.

3 kommentaari:

  1. Ja ilusa pildi oled ka teinud oma supist :)

    VastaKustuta
  2. Sai ära proovitud,vääääga maitsev, ning krevetid olid täiesti hädavajalik komponent :)
    Järgmisel korral tahaks proovida püreestamata, sellist kreemist köögivilja-kala-"piima"suppi... Peres on lihtsalt liikmeid, keda ebamäärane kreem umbusklikuks teeb, samas kui erivärvilised komponendid silma ja hammast rõõmustaks :D

    VastaKustuta
  3. Rõõm lugeda, et supp maitses :) Muideks see supp on meie pere pesamuna (2 aastane) lemmik, 2-3 kausitäit korraga ära süüa pole mingi probleem :) krevetid ainult ei meeldi talle :(

    VastaKustuta