esmaspäev, 23. november 2009
Suitsukanapirukas e. Suitsukanaga Quiche
Tainas (põhi):
300 ml nisujahu
200 g küpsetusmargariini (võid)
3-4 sl vett
1 tl soola
Kate:
300 g suitsutatud kanafileed
1/2 paprikat
1/2 karpi värskeid šampinjone
u 10 cm jupp porrut (või 1 sibul)
1/2 väikest karpi konservananassi
1 pk (200ml) rõõska koort
3-4 muna
50 g riivjuustu
soola
pipart
tilli
*Jahu ja margariin näppida segamini, lisada sool ja vesi, sõtkuda ühtlaseks tainaks, vajadusel lisada natuke vett.
*Tainast teha pall, mässida toidukilesse ja panna külmkappi ootele.
*Porru ja seened hakkida ja praadia eelnevalt läbi, maitsestada.
*Hakkida kana, paprika ja ananass.
*Tainas suruda 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele (kui kasutatakse metallist(lahtikäivat)vormi, panna põhjale küpsetuspaber ja ääred määrida või/margariiniga).
*Esimesena laotada taignale porru ja seened, järgmisena kana, ananass ja paprika.
*Munad vispeldada koorega segamini, maitsestada soola-pipraga, segu valada pirukale.
*Kõige peale puistata riivjuust ja lõikuda natuke tilli.
*Ahi kuumutada 180-200 kraadini, pirukat küpsetada u 30 minutit, kuni pealt muutub kuldkollaseks ja munasegu on hüübinud ja piruka ääraed pruunistunud.
*Mina serveerisin rukola salatiga.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Tegin ja maitses :) Asendasin paprika päikesekuivatud tomatitega ja järgmisel korral ananasse tunduvalt rohkem, siis on ideaalne :)
VastaKustuta