reede, 20. november 2009

Kõrvitsamuffinid



Taigen:
200 g toasooja võid

3 muna

2,5 dl suhkrut

4 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli
2-3 dl jämedalt riivitud kõrvitsat


Glasuur:

1 pk maitsestamata toorjuustu

50 g sulatud võid

3 spl tuhksuhkrut

1 sidruni mahl (või laimi-apelisini)


* Või vahustada suhkruga.
* Lisada ükshaaval munad.

* Küpsetuspulber-vanillisuhkur-kaneel segada jahuga.

* Jahusegu lisada või-muna vahule, segada.

* Kõige viimasena valada juurde riivitud kõrvits.

* Taignasse võiks veel maitseks panna nt. kuivatatud jõhvikaid
.
* Muffinivormid täita 3/4 ulatuses taignaga.
* Küpsetada 200 kraadi juures u 15 minutit, kuni on kuldkollased.

* Glasuuriks segada kõik ained kokku, ühtlaselt siledaks massiks.

* Jahtunud muffinitele tõsta 1 tl täis glasuuri, kaunistuseks pählipuru.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar