Tastespottingus ringi luusides jäid mulle mitmeid kordi silma ilusad, värvilised, ahvatlevad küpsetised-makroonid. Tekkis huvi nende vastu, nii suur huvi, et nägin mitu korda isegi unes kuidas ma neid küpsetan... Nende tegemine hakkas lausa painama.
Lõpuks leidsin poest jahvatatud mandleid ja otsustasin proovida. Jumal tänatud, et nami-nami foorumis on põhjalik kirjeldus kuidas neid teha, muidu poleks õnnestunud.
Ingiskeelsetest blogidest sain ainult ühe hea vihje: munavalged võiks eraldada kollastest 24 tundi enne.
Retsept:
3 munavalget
200 g tuhksuhkrut (mina panin 300 ml)
100 g jahvatatud mandleid
50 g suhkrut (mina panin 3 spl)
(1 sl kakaod)
*Mandlid jahvatasin saumiksriga veelkord ja veelkord läbi (kitsas kõrges anumas) ja surusin läbi peene sõela.
*Munavalged vahustasin kõvaks vahuks ja lisasin tavalise suhkru, vahustasin veel tõstes kiirust.
*Jahvatatud mandlid ja tuhksuhkur segada omavahel ja tasahaaval lisada munavalgevahule.
*Soovitan lugeda segamise ja konsistentsi kohta nami-namist.
*Et taignast tuleksid ilusad ümmargused makroonid peaks kasutama tordipritsi ja tavalist ümmargust otsikut.
*Panin pool taignast tordipritsi ja hakkasin makroone küpsetuspaberile tegema, tundub, et esialgu oli taigen liiga paks ja ei valgunud päris nii nagu peaks.
*Ülejäänud taignale lisasin 1 spl kakaod (võib lisada ja nt. lahustuvat kohvi, toiduvärve jne) ja tegin šokolaadi-makroone. Need juba valgusid küpsetuspaberil palju paremini.
*Lasin makrooni-taignal seista toatemperatuuril u 1 tund, soovitatakse ka 2 tundi.
*Kuumutasin ahju 160 kraadini ja küpsetasin ahju keskosas u 10 minutit.
*Ahjust välja võttes tõstsin kohe küpsetuspaberil makroonid laua peale jahtuma.
*Küpsetuspaberilt makroonide kättesaamiseks võtsin appi terava noa.
*Valgetele makroonidele panin vahele maasikatoormoosi, šokolaadi omadele tegin kreemi vahukoorest ja kakaost.
Kuigi nende tegemine oli väga keeruline ja aeganõudev oli tulemus maitsev ja kindlasti proovin neid veel teha, ehk siis õnnestub paremini.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar