neljapäev, 12. august 2010

Nektariini-õunakrõbedik

Õunakrõbedik on minu lapsepõlve magustoit, kõige lemmikum. Polnud siis aimugi, et sama magustoit on Inglismaal ja USAs väga populaarne Apple Crumble ja et seda võiks eesti keeles kutsuda õunakrõbedikuks. Meie jaoks oli see lihtsalt puruga õunavorm, mida vendadega igal õunahooajal ema käest nõudsime ja sõime külma piimaga.
See on hea lihtne magustoit, kui pole tahtmist väga mässata aga õuntega on vaja midagi ette võtta siis ongi paras teha õunakrõbedikku. Krõbedikku võib teha ka teistest puuviljadest või marjadest, kombineerida erinevaid kooslusi, variante on lõputult...mina panin seekord kokku õuna ja nektariini, maitses hää.




300 g õunu
300 g nektariine
2 sl suhkrut

1 tl kaneeli


Puru:
200 g jahu

100 g võid

50 g suhkrut


*Õunad koorida ja viilutada, nektariinid tükeldada, valada kaussi ja raputada üle suhkru ning kaneeliga, segada läbi.

*Jahu, suhkur ja või näppida ühtlaseks puruks.

*Ühte suuremasse või 6 väiksemasse kuumakindlassevormi tõsta õunad-nektariinid ja kõige peale valada purukate.

*Küpsetada 200 kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni puru on kuldpruun ja puuviljad pehmed.

*Süüa külmalt või soojalt, külma piima või jäätisega või lihtsalt niisama.




4 kommentaari:

  1. Ma ei saa aru, miks ma ikka veel ei ole seda magustoitu proovinud. Alati kui seda näen, mõtlen, et peaks tegema :) Pildid on väga isuäratavad.

    VastaKustuta
  2. See on tõesti väga suurepärane. Meil ka täielik lemmik. Alustame kevadel rabarberiga ja terve hooaja saab kõike, mida aiast/turult võimalik tuua, sel moel imemaitsvaks magusroaks teha.

    VastaKustuta
  3. Väga inspireeriv blogi! Tahaks väga blogloviniga followida :)

    VastaKustuta
  4. Aitäh Maarja :)Mul blogi keeleks valitud eesti keel ja see kahjuks ei võimalda hetkel blogi jälitamist :(

    VastaKustuta