esmaspäev, 2. august 2010

Punasesõstra-beseetort

Kui sa oled inimene, kes suudab 10 minutiga hävitada šokolaaditahvli, siis see kook on sulle, magusasõber! Punased sõstrad annavad koogile veidi värskust ja hapukust, üle kahe tüki ei soovita süüa või kui külmkapis on heeringat, siis palun väga :P


Põhjad:
4 munavalget
2 dl suhkrut

2 sl sidrunimahla


Vahele ja peale:
400 ml rõõska koort

2 sl suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

punaseid sõstraid ja mandlilaaste


*Munavalged vahustada tugevaks vahuks, lisada suhkur ja vahustada seni kuni tekib ühtlane läikiv mass, lõpuks lisada sidrunimahl ja segada kergelt läbi.

*Kahele küpsetuspaberile joonistada ühe suurused ringid (24 cm läbimõõduga), küpsetuspaberid tõsta ahjuplaatidele.
*Pool munavahust tõsta ühele ja pool teisele küpsetuspaberile, ajada ühtlaselt laiali ja küpsetada 100 kraadises ahjus u 2 tundi, vahepeal vahetada ahjuplaatide asukohti. Beseepõhjad peaks jääma heledad ja krõbedad.

*Koor vahustada suhkruga, pool vahukoorest määrida ühele beseele, puistada peale punaseid sõstraid, tõsta peale teine besee, valada üle vahukoorega ja kaunistada punaste sõstarde ja mandlilaastudega.

3 kommentaari:

  1. Jäta vahukoorest suhkur välja, siis ei tule nii tapvalt magus ja imho on palju mõnusam.

    VastaKustuta
  2. väga isuäratav. mis see tühi 2 sl vahukoores enam 2 dl kõrval ikka loeb. just minu kook:)

    VastaKustuta
  3. Mari-Liis, tundub et sa oled siis see inimene, kes on 10 minutiga suuteline sööma terve tahvli šokolaadi :D Need 2 sl suhkrut vahukoores ei mängi tõesti väga olulist rolli selle tordi magususes, kuid kes tahab võib jätta vahukoorest suhkru välja, võibolla on siis natuke mahedam :)

    VastaKustuta