kolmapäev, 11. august 2010

Rullkook vaarikatega


Biskviit:
6 muna

6 sl jahu

6 sl suhkrut


Immutamiseks:

150 ml piima

1 tl vaniljesuhkrut


Kreem:
300 g kohupiimapastat

200 ml rõõska koort

200 g valget šokolaadi

1 tl vaniljesuhkrut

1/2 sirduni mahl


Vahele ja kaunistamiseks:
300 ml vaarikaid


*Munakollased eralada valgetest, vahustada suhkruga heledaks vahuks ja segada juurde jahu.

*Munavalged vahustada tugevaks vahuks, pool munavalgevahust segada ülejäänud taina hulka.
Kui kõik on õrnalt ühtlaseks segatud, lisada ülejäänud munavalgevaht ja segada kergelt läbi.
*Tainas valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 180 kraadises ahjus 5-10 minutit. Põhi peaks jääma pehme ja vetruv ja kuldkollane.

*Ahjust välja võttes asetada biskviitpõhjale rätik.

*Kreemi jaoks sulatada šokolaad kuumaveevannis, sulašokolaad segada kohupiimakreemiga.
*Koor vahustada vaniljesuhkruga ning lisada kohupiimale, maitsestada sidrunimahlaga ja segada läbi.

*Piim segada vaniljesuhkruga ja sellega immutada biskviitpõhi.
*Kreem valada biskviidile ja määrida ühlastelt laiali, natuke kreemi jätta koogi kaunistamiseks. Puistada peale vaarikaid ning kook keerata küpsetuspaberi abil rulli. Tõsta 1 tunniks külmkappi tahenema.

*Enne serveerimist kaunistada kook kreemi ja vaarikatega.

3 kommentaari:

  1. Oh my, that looks lovely! I made really similar roll cake last week with mascarpone and white chocolate. Your blog is full of yummy looking post!

    VastaKustuta
  2. Kle, uus Donna Hay, sa oled juba päris hea toidustilist!

    VastaKustuta
  3. Thank you Tiina for that compliment, i'm very flattered :)
    No just Pille, ma ise arvan sama :DD

    VastaKustuta