neljapäev, 5. august 2010

Sõstra-kohupiimakook

Kohupiimakoogid on minu suured lemmikud, mõnusalt mahlased ja üldiselt väga lihtsalt ja kiiresti valmivad. Allolev retsept on hea universaalne marjakoogi retsept; sugugi ei pea kasutama ainult sõstraid, väga maitsev saab ka mustikate, vaarikate või nt kirssidega.




Antud kogused on mõeldud 26-28 cm läbimõõduga koogivormile.
Põhi:
100 g võid

75 ml suhkrut

3 dl jahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vaniljesuhkrut

1 muna

Kate:
3 muna

600 g kohupiimapastat
1 dl suhkrut

50-60 g martsipani (ei pea panema, küll võiks siis natuke rohkem suhkurt lisada)

1-2 tl vaniljesuhkrut

3 dl sõstraid


Kaunistuseks:
mandlilaaste



*Põhja jaoks segada kõik koostisained köögikombainis ühtlaseks (saab hakkama ka ilma köögikombainita).
*Lahtikäiva koogivormi põhjale panna küpsetuspaber, ääred määrida võiga.
*Tainas siluda ühtlaselt nii koogivormi põhjale kui ka äärtele, kõige lihtsam on seda teha, kui aeg-ajalt teha sõrmed vee all märjaks.
*Täidise jaoks segada munad, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiimapasta mikseriga ühtlaseks.
*Lisada riivitud martsipan ja segada läbi. Kohupiimasegu valada tainale, puistada üle marjadega.
*Kook tõsta 200 kraadise ahju keskossa 30-40 minutiks küpsema. Kook on valmis siis kui ääred on kuldpruunid ja täidis on ilusti ära küpsenud ja pole enam vedel.
*Enne serveerimist raputada peale mandlilaaste, koogil võiks enne lahtilõikamist lasta 45-60 minutit jahtuda

2 kommentaari:

  1. Neve, kui ma oleks söögikoha omanik ma võtaks su kohe kokk-kondiitriks tööle ja kannaks kätel ka. Kõige lihtsamgi kook muutub sinu käe all kauniks meistriteoseks.

    VastaKustuta
  2. Küll nüüd meelitab alles :D

    VastaKustuta