Ma arvan, et pikalt ei ole vaja põhjendada, miks tasub ette võtta pelmeenide tegemine; nad on lihtsalt nii-nii head, poes müüdavatega pole mõtet võrreldagi. Vaeva peab küll nägema aga uskuge, see vaev tasub ära.
Pelmeenitegu on selline tore asi kuhu saab kaasata kogu perekonna: ema segab taina, isale jätta taina rullimine ja koos lastega voltida pelmeenid. Nii võiks valmis teha mitu-mitu portsu pelmeene ja need siis sügavkülmutada, vajadusel on kohe võtta!
Nende kogustega saab 25-30 pelmeeni, oleneb kui suured teha.
Tainas:
100 ml vett
1 muna
1/4 tl soola
umbes 400 ml jahu
Pelmeenikokk Valentina Kuznets sõnul: ''Nii palju jahu, et tainas jääks parasjagu elastne ja tugev''. Täpsemalt saab lugeda siit.
Täidis:
300 g (segu)hakkliha
1/2 muna
1 peeneks hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
soola
pipart
hakitud peterselli, tüümianit jmv vastavalt soovile
*Kõigepealt segada kausis vesi, muna ja sool, seejärel hakata lisama jahu. Nagu juba eelpool sai mainitud peab tainas jääma parasjagu elastne ja tugev.
*Tainas mässida toidukilesse ja tõsta külmkappi, minul seisis 3 tundi külmkapis.
*Tainas rullida 1-2 millimeetri paksuseks, kellel on pastamasin siis võib taina sealt läbi lasta, väga lihtne :) Või teha nii nagu eelpool viidatud artiklis kirjutab.
*Klaasi või ümmarguse vormi abiga teha tainast paraja suurusega rattad. (Allesjäänud tainas vormida uuesti palliks ja rullida laiali.)
NB! Tainast hoida rätiku all, muidu kuivab ära.
*Täidise jaoks segada kausis hakkliha, muna, sibul, küüslauk, sool, pipar ja hakitud maitsetaimed.
*Tainaratta peale tõsta lusikatäis täidist, tainaservad vajutada tihedalt kokku ja vormida sobiva kujuga pelmeenid.
*Pelmeene keeta (köögivilja)puljongis.
*Serveerida dipikastme või hapukoorega.
Mul tulevad pelmeenid alati muru maitsega kui panen sinna sisse küüslauku. Murulaugust ja petersellist juba loobusin.
VastaKustuta