neljapäev, 21. oktoober 2010

Pelmeenid

Ma arvan, et pikalt ei ole vaja põhjendada, miks tasub ette võtta pelmeenide tegemine; nad on lihtsalt nii-nii head, poes müüdavatega pole mõtet võrreldagi. Vaeva peab küll nägema aga uskuge, see vaev tasub ära.
Pelmeenitegu on selline tore asi kuhu saab kaasata kogu perekonna: ema segab taina, isale jätta taina rullimine ja koos lastega voltida pelmeenid. Nii võiks valmis teha mitu-mitu portsu pelmeene ja need siis sügavkülmutada, vajadusel on kohe võtta!




Nende kogustega saab 25-30 pelmeeni, oleneb kui suured teha.


Tainas:

100 ml vett

1 muna

1/4 tl soola

umbes 400 ml jahu
Pelmeenikokk
Valentina Kuznets sõnul: ''Nii palju jahu, et tainas jääks parasjagu elastne ja tugev''. Täpsemalt saab lugeda siit.

Täidis:

300 g (segu)hakkliha

1/2 muna

1 peeneks hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

soola

pipart

hakitud peterselli, tüümianit jmv vastavalt soovile

*Kõigepealt segada kausis vesi, muna ja sool, seejärel hakata lisama jahu. Nagu juba eelpool sai mainitud peab tainas jääma parasjagu elastne ja tugev.

*Tainas mässida toidukilesse ja tõsta külmkappi, minul seisis 3 tundi külmkapis.

*Tainas rullida 1-2 millimeetri paksuseks, kellel on pastamasin siis võib taina sealt läbi lasta, väga lihtne :)
Või teha nii nagu eelpool viidatud artiklis kirjutab.
*Klaasi või ümmarguse vormi abiga teha tainast paraja suurusega rattad. (Allesjäänud tainas vormida uuesti palliks ja rullida laiali.)

NB! Tainast hoida rätiku all, muidu kuivab ära.

*Täidise jaoks segada kausis hakkliha, muna, sibul, küüslauk, sool, pipar ja hakitud maitsetaimed.

*Tainaratta peale tõsta lusikatäis täidist, tainaservad vajutada tihedalt kokku ja vormida sobiva kujuga pelmeenid.

*Pelmeene keeta (köögivilja)puljongis.

*Serveerida dipikastme või hapukoorega.

1 kommentaar:

  1. Mul tulevad pelmeenid alati muru maitsega kui panen sinna sisse küüslauku. Murulaugust ja petersellist juba loobusin.

    VastaKustuta