Alati ei pea tegema suurt kooki, hoopiski huvitavam ja omapärasem on igale sööjale teha oma portsjonkoogike. Võrreldes suure koogiga on küpsemis- ja jahutumisaeg palju lühem, nii saab kooke pakkuda külalistele juba paari tunni pärast.
12 väikest juustukooki
Põhjaks:
150 g digestive küpsiseid
70-80 g sulatatud võid
Toorjuustukreem:
250 g toasooja maitsestamata toorjuustu
2 toasooja muna
4 sl suhkrut
5 sl Baileyst
*12 pesaga metallist muffinivorm määrida sulavõiga, ahi panna kuumenema 150 kraadi peale.
*Küpsised purustada köögikombainis või käsitsi peeneks puruks, lisada sulatatud või ja segada ühtlaseks.
*Küpsisepuru jagada võrdselt muffinipesadesse, suruda kergelt põhja külge ja siluda pealt ilusaks.
*Toorjuustule lisada suhkur ja munad ning mikserdada ühtlaseks, lisada Baileys ja segada läbi.
*Igasse muffinipesasse valada võrdselt toorjuustusegu ja koogid tõsta ahju küpsema.
*Juustukooke küpsetada umbes 20 minutit, kuini toorjuust on küpsenud ja ei ole enam vedel.
*Koogid võtta ahjust välja ja lasta 30 minutit jahtuda, seejärel tõsta tunniks külmkappi.
*Kui koogid on jäänud vormi külge kinni siis aidata neid terava noaga (mida kasta aeg-ajalt kuuma vette) äärte küljest lahti.
*Enne serveerimist raputada üle kakaopulbriga.
Inspiratsioon: Good Taste - May 2004
Tahaks kohe taldrikult tükikest ampsata :) Väga isuäratav ja kreemine tundub. Ja see Baileys..
VastaKustutaojaaa... Baileys, mmm :)
VastaKustuta