neljapäev, 23. detsember 2010

Beseed apelsinisukaadi ja pistaatsiapähklitega


2 munavalget
150 ml peeneteralist suhkrut

2 sl sidrunimahla

50 g pistaatsiapähkleid (soolata)

50 g apelsinisukaadi

1/2 tl kaneeli


*Ahi kuumutada 125 kraadini, kasutada pöördõhufunktsiooni.
*Munavalged vahustada kõvaks vahuks (kummutad anumat ja munavalge ei voola välja).

*Vähehaaval hakata lisama suhkrut, vahustada nii kaua kuni suhkrukristallid on lahustunud.
*Lisada sidrunimahl ja vahustada veel korra läbi.
*Pistaatsiapähklid koorida ja eemaldada nahk (leotada natukene kuumas vees siis tuleb nahk kergemini ära), pähklid ja sukaad hakkida peeneks.
*Hakitud pähklid, sukaad ning kaneel lisada munavalgevahule, segada kergelt läbi.
*Munavalgevaht tõsta tordipritsi ja pigistada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile meelepärased kujundid.
*Küpsetada u 30 minutit ja lasta ahjus jahtuda.

3 kommentaari:

  1. Mmm.. Need maitsesid küll hääd :) Juba poolel teel koju said otsa :P
    Kuigi kriitik Ego ulatas pool beseed mulle tagasi ja ütles: emme, ma rohkem ei soovi, liiga magus on :D

    VastaKustuta
  2. Oh neid kriitikuid, ei tea mis on hea :)

    VastaKustuta
  3. Oi need tunduvad küll põnevad!

    VastaKustuta