pühapäev, 22. november 2009

Cannelé

Kõige pealt sain ma endale cannelé-vormi, alles siis hakkasin otsima ja uurima kuidas neid maiusi tehakse. Jällegi selline asi, mille kohta ei leia eesti netilehekülgedelt väga infot. Õnneks on (jälle) nami-namis tehtud suur töö ära ja õpetused kõik kirjas.
Järjekordne väljakutse...


Taigen:
1 muna ja 3 munakollast
0,5 l piima
30 g võid (mina panin 2 sl)
100 g jahu (ma panin 1,75 dl)
200 g suhkrut (ma panin 2,5 dl)
1 spl rummi
1 tl vaniljesuhkrut


*Piim ja või kuumutada potis pea keemiseni, lasta natuke jahtuda.
*Munad kloppida vispliga läbi, lisada jahu, suhkur ja vaniljesuhkur, segada.
*Vähehaaval lisada kuum piim, vaikselt vispeldada edasi.
*Lõpuks maitsestada konjakiga.
*Taignal lasta külmkapis seista vähemalt 24 h.
*Vorm täita pea ääreni taignaga, kui on metallist vorm siis eelnevalt võitada.
*Ahi kuumutada 200 kraadini, canneléesi küpsetada u tund.
*Valmis on siis kui pealt on tumepruunid.


Minul on cannelé-minivorm ja antud taigna kogusest sain 45 tk, tavalise vormiga saab 15-16 tk.
Esimene vormitäis tulid mul üsna heledad aga ka karamellised ja head, teisel vormitäiel lasin juba kauem ahjus küpseda. Tume-tumepruuniks ei julgenud ma cannelési lasta.

2 kommentaari:

  1. Oi kui tore kohata veel ühte cannele-fänni :) Me tegime viimati neid jaanuari lõpus lapse sünnipäevaks - ja nüüd juba mõtlen, et võiks uuesti teha :D

    VastaKustuta
  2. Head asjad on need tõesti :) Mul ka isutab juba pikemat aega aga ma väga tihti ei viitsi teha, kuna mul see minivorm ja küpsetamine võtab kokku ca 4 tundi aega :D

    VastaKustuta