Toidus ei ole ma kohvi eriti kasutanud, siiani mõnes üksikus magustoidus. Üritan ennast nüüd parandada ja võibolla isegi mõne kohviga maitsestatud soolase toidu valmistada :P
Kohvijäätis
400 ml rõõska koort
1 purk kondenspiima või u 400 g isetehtud kondenspiima
1/2 vaniljekauna seemned
1-1,5 sl lahustuva kohvi pulbrit
1 sl vett
*Koor vahustada pehmeks vahuks, segada juurde kondenspiim ja vaniljeseemned, kergelt mikserdada läbi.
*Kohvipulber lahustada tilgakeses vees ja segada ülejäänud kreemi hulka.
*Segu valada madalasse karpi ja tõsta sügavkülma vähemalt 5 tunniks.
*Võib aeg-ajalt segada aga ei pea.
Jagub kuuele
250 ml rõõska koort
3 muna, kollased ja valged eraldi
2 dl suhkrut
3 sl viskit
3 tl želatiini
1,5 tl lahustuva kohvi pulbrit
*Želatiinil lasta paisuda 1 dl vees, sulatada kuumaveevannis või mikrouunis, jahutada ja segada juurde lahustuv kohv ja viski.
*Munakollased vahustada suhkruga, valada juurde želatiini-kohvisegu.
*Eraldi kaussides vahustada koor ja munavalged, segada omavahel ja ettevaatlikult segada kohvisegusse.
*Valada pokaalidesse ja tõsta külmkappi tarduma.
*Serveerida koos marjadega.
3 dl kanget kohvi
100-200 g vaniljejäätist
2 sl vahustatud rõõska koort
*Klaasid täita 3/4 ulatuses jäätisega.
*Valada peale külm kohv ja tõsta peale lusikatäis vahukoort, raputada üle lahustuva kohvi pulbriga.
*Serveerida kõrre ja lusikaga.
See kohvijäätis ajab eriti isutama :)
VastaKustutaPaluks nüüd mingi soolane roog ka kohviga:)
VastaKustuta