
250 g risotoriisi (Arborio või Carnaroli)
1 sibul
2 küüslauguküünt
õli ja 1 sl võid
1 klaas kuiva valget veini
u 5 dl köögiviljapuljongit
u 50 grammi parmesani juustu
300 g kukeseeni
(ürdi)soola
maitsestamiseks Pasta basilico't
*Valada pannile õli, lisada selle juurde 1 sl võid ja lasta kuumaks.
*Lisada hakitud sibul ja küüslauk, kui on pehmed siis valada juurde risotoriis, kuumutada pidevalt segades kuni riis muutub läbipaistvaks.
*Riisile lisada vein ja segada läbi, kuumutada nii kaua kuni vein imendub riisi, siis lisada puljong, jällegi segada ja lasta podiseda keskmisel kuumusel u 20 minutit (kuni riis muutub pehmeks), vajadusel lisada vett-puljongit.
*Lõpuks lisada praetud seened ja riivitud parmesan, maitsestada soola ja maitseainetega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar