kolmapäev, 31. märts 2010
Krevetipirukad
4 väikest, 14 cm läbimõõduga, pirukat.
Tainas:
200 ml nisujahu
100 g külma võid või küpsetusmargariini
1/2 tl soola
3-5 sl külma vett
Täidis:
200 g kooritud krevette soolvees
50 g juustu (riivitud)
rukolat
tilli
2 muna
200 ml kohvikoort
soola
pipart
*Köögikombainis või kausis segada sool, jahu ja võitükid. Segada nii kaua kuni tekib peenikene puru, lisada külm vesi ja sõtkuda tainas ühtlaseks.
*Tainast vormida pall ja tõsta vähemalt 1 tunniks külmkappi.
*Tainas võtta külmkapist välja ja lõigata 4 võrdseks tükiks. Rullida u 3 mm paksuseks ja tõsta võiga määritud vormile, üle ääre ulatuv tainas lõigata ära. Vooderdada nii kõik 4 vormi.
*Põhjale raputada riivjuustu ja rukolat, selle peale panna krevetid.
*Muna ja koor segada kausis, maitsestada soola ja pipraga.
*Muna-kooresegu valada võrdselt kõikidele pirukatele, raputada peale natuke tilli ja mõned rukolalehed.
*Küpsetada 180 kraadises ahjus u 25 minutit, kuni pealt on ilusti hüübinud ja ääred muutunud kuldpruuniks.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar