kolmapäev, 31. märts 2010

Krevetipirukad


4 väikest, 14 cm läbimõõduga, pirukat.

Tainas:

200 ml nisujahu
100 g külma võid
või küpsetusmargariini
1/2 tl soola

3-5 sl külma vett


Täidis:

200 g kooritud krevette soolvees

50 g juustu (riivitud)

rukolat

tilli

2 muna

200 ml kohvikoort

soola
pipart


*Köögikombainis või kausis segada sool, jahu ja võitükid. Segada nii kaua kuni tekib peenikene puru, lisada külm vesi ja sõtkuda tainas ühtlaseks.
*Tainast vormida pall ja tõsta vähemalt 1 tunniks külmkappi.
*Tainas võtta külmkapist välja ja lõigata 4 võrdseks tükiks.
Rullida u 3 mm paksuseks ja tõsta võiga määritud vormile, üle ääre ulatuv tainas lõigata ära. Vooderdada nii kõik 4 vormi.
*Põhjale raputada riivjuustu ja rukolat, selle peale panna krevetid.

*Muna ja koor segada kausis, maitsestada soola ja pipraga.

*Muna-kooresegu valada võrdselt kõikidele pirukatele, raputada peale natuke tilli ja mõned rukolalehed.

*Küpsetada 180 kraadises ahjus u 25 minutit, kuni pealt on ilusti hüübinud ja ääred muutunud kuldpruuniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar