esmaspäev, 29. märts 2010

Cappuccino-toorjuustutort

Ega ma nuuma oma meest ja lapsi nende tortidega :) Märts lihtsalt on selline kuu, kus üks sünnipäev ajab teist taga, mulle täitsa meeldib, saan muudkui küpsetada :) Seekordne tort on siis tehtud minu venna sünnipäeva puhul.
Idee on pärit ''Tordiraamatust''. Kuna mõte seda torti teha tuli alles poes ja kodutöö oli tegemata, oskasin ainult aimata, mis selle tordi sees käib. Seega on minu tort mõningate muudatustega.




Põhi:

200 g kaeraküpsiseid
(Digestive)
100 g võid


Täidis:

405 g maitsestamata toorjuustu
250 g hapukoort
200 ml suhkrut
4 muna
1 tl vanilliinsuhkrut
2 sl lahustuva kohvi pulbrit + 2 sl sooja vett

Peale:
200 ml vahukoort
2 sl suhkrut
1 tl kakaod


*Ahi keerata 160 kraadi peale kuumenema, seejärel panna lahtikäiva koogivormi
(24 cm läbimõõduga) põhja küpsetuspaber ja väljast vooderdada fooliumiga.
*Küpsised purustada köögikombainis või blenderis peeneks puruks. Küpsisepurule lisada sulatatud või, segada läbi ja s
uruda koogivormi põhja.
*Toasoe toorjuust segada munade, hapukoore, suhkru ja vanilliinsuhkruga ühtlaseks massiks. Lõpuks lisada kohv, mis on eelnevalt lahustatud 2 sl sooja veega.
*Toorjuustusegu valada küpsisepõhjale.

*Koogivorm tõsta kuumaveevanni
, torti küpsetada u 1 tund.
*Kui tort on valmis, võtta koogivorm kuumaveevannist välja, tort panna ahju tagasi (kuumus kinni keeratud), uks jätta irvakile.

*Jahtunud tort tõsta külmkappi vähemalt 5 tunniks kuni üleöö.
*Enne serveerimist vahustada koor 2 sl suhkruga, määrida tordile ja üle raputada kakaoga.

Tordi kõrvale serveerisin maasikaid, mis olid segatud maasikamaitselise balsamico kreemiga.
Juustukoogi küpsetamisest saab lugeda perenaine.ee lehelt ja siin blogis on ilusti piltidega õpetus, kuidas küpsetada kooki kuumaveevannis.

Nami-namist leidsin originaalretsepti ka.

2 kommentaari:

  1. Lihtne, minimalistlik ilu (kindlasti ka imeheaa)!

    VastaKustuta
  2. Aitäh :) Kook oli tõesti hea, isegi maitses neile, kes muidu kohvist lugu ei pea.

    VastaKustuta