Tänane päev on möödunud köögis toimetades. Homme on R.-i sünnipäev ja ta tellis mu käest töö juurde viimiseks võileivatordi ja juustukoogi, lisaks veel ühe juustukoogi vaarikatega. Kuna suurest võileivatordist jäi natuke täidist ja saia üle, mõtlesin teha paar pisikest tordikest. Retsept on siiski mõeldud suure võileivatordi tegemiseks, või siis 9 väikese.
27 viilu röstsaia (vabalt valitud)
200 ml piima immutamiseks
Täidis:
2 karpi tuunikala (vees või õlis)
2 karpi naturaalset Merevaiku
200 ml majoneesi (Provansaal)
tilli
sidrunipipart
1-2 tl laimi/sidrunimahla
Katteks:
200 maitsestamata toorjuustu
200 ml majoneesi (Provansaal)
sidrunipipart
soola
Kaunistuseks:
kirsstomateid
tilli
krevette
paprikat
kurki
*Saiaviiludel lõigata ära ääred, viilud laduda kandikule ruudukujuliselt (3x3viilu).
*Saiaviilud immutada piimaga, st igale viilule panna lusikaga piima ja ajada ühtlaselt laiali.
*Segada kokku tuunikala, Merevaik ja majonees, maitsestada pipra, laimimahla ja tilliga.
*Määrida 1/2 täisest ühtlaselt saiaviiludele.
*Tõsta peale teine kiht saia, immutada piimaga.
*Määrida peale ülejäänud täidis ja tõsta peale kolmas kiht saiaviile, neid enam mitte immutada.
*Tordile panna peale toidukile ja tõsta külmkappi. Külmkapis võiks seista 5-6 tundi, või üleöö, mida kauem seda mahlasem tort on.
*Katte jaoks segada kokku toorjuust ja majonees, maitsestada soola ja pipraga.
*Kui pealmine saiakiht tundub liiga kuiv, immutada natukese piimaga.
*Tort määrida pealt ja külgedelt ühtlaselt kattega.
*Kaunistada tort vastavalt maitsele: külgedele kurgiviilud, peale tilli, tomatit, krevette jmv.
Varahommikune pilt suurest tordist ka :)
Nii vahvad ühe portsjoni tordid! Ja väga ilusad ka!
VastaKustutahea võileivatort on ikka hea küll. ma ise pole vist elus kordagi teinud...
VastaKustutaSattusin täna siia blogisse esimest korda. Väga ilusad pildid on sul. Ma sisu ei ole jõudnud lugedagi, vaatasin ainult pilte ja märkasin, et naeratan:)
VastaKustutaGea, mul läks nägu naerule, kui su postitust lugesesin :) aitäh!
VastaKustutavernanda, vahel harva kulub üks hea võileivatort ikka ära, kõige parem on isetehtud ;)
nii isuaratavalt ilus
VastaKustutaMa tegin jõmmi sünnipäevaks laste peole Sinu võileivakat! Meeldis just see mahlane kate seal vahel. Varem olen lihtsalt toorjuustu määrinud ja singiviile/tuunikala juurde pannud. Aga siis on ikka natuke kuiv see asi... Tort teenis ära sööjate kiituse ja kindlast kasutan majoneeis sellises suures koguses ka edaspidi julgemini. Samas tekkis mõte asendada osa majoneesist hapukoore/maitsestamata jogurtiga ja ühe kihi saia asemel kasutada leiba.
VastaKustutaAga tänud hea retsepti eest!
PS. Sinu pildid on lihtsalt võrratud!
Klari, ma alles nüüd märkasin su kommentaari :D Tore, et tort meeldis külalistele! Vabalt võib asendada osa majoneesist hapukoore või jogurtiga, minu arust on mahlase tordi saamiseks oluline saia/leiva immutamine.
VastaKustutaMina teen siis seekord 15.märtsil hoolega H sünnaks seda eks näis kuidas välja tuleb. Aga hoolega Sinu retsepti järgides pole mul veel midagi halvasti välja tulnud:)
VastaKustutaTahaks juba maitsta.
Palun head retsepti kiluga võileivatordiks, või sobivad samad koostisosad?
VastaKustutaK