kolmapäev, 31. märts 2010

Keedukreemiga tartaletid


Antud kogusest saab 8 tk

Tainas:
200 ml nisujahu
100 g külma võid
2 sl suhkrut
3-5 sl külma vett


Keedukreem:

250 ml piima
3 munakollast
3 sl jahu
3 sl suhkrut
2 sl võid
2 tl vanilliinsuhkrut


Peale:
marju


*Köögikombainis või kausis segada suhkur, jahu ja võitükid. Segada nii kaua kuni tekib peenikene puru, lisada külm vesi ja sõtkuda tainas ühtlaseks.
*Tainast vormida pall ja tõsta vähemalt 1 tunniks külmkappi.

*Kreemi jaoks vispeldada piim, jahu ja suhkur ühtlaseks, et ei oleks ühtegi jahuklompi.
*Saadud segu valada potti ja kuumutada keskmisel kuumusel, pidevalt segades, kuni kreem hakkab paksenema.
*Võtta tulelt ja lisada munakollased, segada ja tõsta tagasi pliidile, kuumutada veel kuni kreem on piisavalt paks.
*Lõpuks lisada või ja vanilliinsuhkur, jahutada.

*Ahi kuumutada 180 kraadini, muffinivormid (või mõned muud pisikesed vormid) määrida võiga.
*Tainas rullida u 3 mm paksuseks, lõigata kausikese abil kettad. Kettad peaks olema nii suured, et tainast jaguks nii vormi põhja kui ka äärtele.

*Põhjad torkida kahvliga auklikuks ja küpsetada 5-10 minutit, võtta ahjust välja ja tõsta peale 2 sl keedukreemi, küpsetada veel umbes 15 minutit.
*Valmis tartaletid võtta vormist välja, lasta jahtuda ja kaunistada marjadega.

5 kommentaari:

  1. Mmmm..neelud hakkasid käima :)
    P.S. Kadestusväärsed pildid!

    VastaKustuta
  2. Neid häid asju käin ka mina endiselt piilumas juba nende uhkete piltide pärast:)

    VastaKustuta
  3. Muide, koostisainetest on muna välja jäänud

    VastaKustuta