kolmapäev, 31. märts 2010
Keedukreemiga tartaletid
Antud kogusest saab 8 tk
Tainas:
200 ml nisujahu
100 g külma võid
2 sl suhkrut
3-5 sl külma vett
Keedukreem:
250 ml piima
3 munakollast
3 sl jahu
3 sl suhkrut
2 sl võid
2 tl vanilliinsuhkrut
Peale:
marju
*Köögikombainis või kausis segada suhkur, jahu ja võitükid. Segada nii kaua kuni tekib peenikene puru, lisada külm vesi ja sõtkuda tainas ühtlaseks.
*Tainast vormida pall ja tõsta vähemalt 1 tunniks külmkappi.
*Kreemi jaoks vispeldada piim, jahu ja suhkur ühtlaseks, et ei oleks ühtegi jahuklompi.
*Saadud segu valada potti ja kuumutada keskmisel kuumusel, pidevalt segades, kuni kreem hakkab paksenema.
*Võtta tulelt ja lisada munakollased, segada ja tõsta tagasi pliidile, kuumutada veel kuni kreem on piisavalt paks.
*Lõpuks lisada või ja vanilliinsuhkur, jahutada.
*Ahi kuumutada 180 kraadini, muffinivormid (või mõned muud pisikesed vormid) määrida võiga.
*Tainas rullida u 3 mm paksuseks, lõigata kausikese abil kettad. Kettad peaks olema nii suured, et tainast jaguks nii vormi põhja kui ka äärtele.
*Põhjad torkida kahvliga auklikuks ja küpsetada 5-10 minutit, võtta ahjust välja ja tõsta peale 2 sl keedukreemi, küpsetada veel umbes 15 minutit.
*Valmis tartaletid võtta vormist välja, lasta jahtuda ja kaunistada marjadega.
Labels:
magusad küpsetised
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Mmmm..neelud hakkasid käima :)
VastaKustutaP.S. Kadestusväärsed pildid!
Neid häid asju käin ka mina endiselt piilumas juba nende uhkete piltide pärast:)
VastaKustutaVäga kaunid!
VastaKustutaMuide, koostisainetest on muna välja jäänud
VastaKustutaoih, aitäh vihje eest :)
VastaKustuta