pühapäev, 14. märts 2010
Apelsinine wok
200 g liha (sea-, kana- või loomalihakuubikud/ribad)
1 suur porgand
2 küüslauguküünt
1 sibul
1/2 punast paprikat
200 ml apesinimahla
2 sl sojat
2 sl mango-tšillikastet (Thai choice)
2 sl tumedat suhkrusiirupit
apelsinipipart (Santa Maria)
(soola)
paksendamiseks 1 tl jahu või kastmepaksendajat
praadimiseks õli
*Köögiviljad lõigata pikkadeks peenikesteks ribadeks.
*Küüslauk hakkida peeneks.
*Pann panna tulele, valada sellele õli ja lasta kuumeneda. Kuuma õlisse panna esimesena hakitud küüslauk, praadida kiirelt läbi ja lisada liha, kiirelt pruunistada.
*Kui liha on pruunistatud raputada üle apelsinipipraga, lisada köögiviljad, praadida kiirelt läbi. Valada üle soja, mango-tšillikastme ja suhkrusiirupiga, segada veelkord.
*Valada peale apesinimahl ja kuumutada, vajadusel lisada veel maitseaineid.
*Lisada jahu ja segada korralikult läbi, et ei tekiks klompe, kuumutada kuni pakseneb.
*Serveerida basmati riisiga. Väga hea riis tuleb siis, kui valmistada nii nagu Jamie seda teeb.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar