pühapäev, 14. märts 2010

Apelsinine wok


200 g liha (sea-, kana- või loomalihakuubikud/ribad)
1 suur porgand

2 küüslauguküünt

1 sibul

1/2 punast paprikat

200 ml apesinimahla

2 sl sojat

2 sl mango
-tšillikastet (Thai choice)
2 sl tumedat suhkrusiirupit

apelsinipipart (Santa Maria)

(soola)
paksendamiseks 1 tl jahu või kastmepaksendajat

praadimiseks õli


*Köögiviljad lõigata pikkadeks peenikesteks ribadeks.

*Küüslauk hakkida peeneks.

*Pann panna tulele, valada sellele õli ja lasta kuumeneda. Kuuma õlisse panna esimesena hakitud küüslauk, praadida kiirelt läbi ja lisada liha, kiirelt pruunistada.

*Kui liha on pruunistatud raputada üle apelsinipipraga, lisada köögiviljad, praadida kiirelt läbi. Valada üle soja, mango-tšillikastme ja suhkrusiirupiga, segada veelkord.

*Valada peale apesinimahl ja kuumutada, vajadusel lisada veel maitseaineid.
*Lisada jahu ja segada korralikult läbi, et ei tekiks klompe, kuumutada kuni pakseneb.

*Serveerida basmati riisiga. Väga hea riis tuleb siis, kui valmistada nii nagu Jamie seda teeb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar