neljapäev, 25. märts 2010

Kohvi-šokolaadikreem

See magustoit sündis täitsa kogemata :) Mascarpone oli ostetud hoopist teise asja jaoks aga jah, alati ei lähe nii nagu plaanitud. Täna vaatasin, et mascarpone säilivuskuupäev hakkab lähenema ja sellest oleks vaja midagi teha... Kooki ei tahtnud, tahtsin midagi väikest ja lihtsat. Kuna kapis oli olemas pakk vahukoort otsustasin teha mingisuguse kreemi. Hakkasin uurima ''Šokolaadiraamatut'', ega palju ei pidanud otsima, kohe esimest retsepti lugedes oli selge, et teen midagi sarnast nagu selle koogi peal. Munad asendasin vahukoorega, tumeda šokolaadi tavalisega ja suhkurt ei pannud üldse.
Kreem sai siis selline:

250 g mascarponet
200 ml vahukoort

150 g šokolaadi

1/2 dl kanget kohvi (espresso)


*Šokolaad sulatada kuumaveevannis, kui on sulanud valada juurde (kuum) espresso ja segada ühtlaseks.

*Koor vahustada pehmeks vahuks ja segada juurde mascarpone.

*Kreemile lisada sulatatud šokolaad ja segada (mikserdada) ühtlaseks.

*Kreem tõsta kausikestesse ja panna külmkappi tahenema 2-3 tunniks.

*Serveerida koos marjadega.




4 kommentaari:

  1. See n2eb v2ga ahvatlev v2lja, yhtlasi pean kiitma su meeletult ilusaid ja hea kvaliteediga pilte, see annab blogile nii palju juurde :)
    P2ikest! :)

    VastaKustuta
  2. Nii hea meel on lugeda selliseid kommentaare :P olen fotoaparaadiga veel suht koba ja algaja ja päris täpselt ei tea mida teen :) aga vahel õnnestub :D

    VastaKustuta
  3. Neve, see kreemifoto on tõepoolest väga kaunis ja õnnestunud!
    Tekitab kohe soovi proovida, mida ma ka homme teen:)

    VastaKustuta
  4. Kas tohin kysida mis fotokat Sa kasutad? Panin selle blogi bookmarksi, t6siselt on nauding kohe vaadata :)

    VastaKustuta