kolmapäev, 10. märts 2010

Canneléd vol.2

Naistepäeva puhul sai jälle Pavlovat tehtud ja nagu ikka jäid munakollased üle. Õhtuks oli oodata külalisi, otsustasin neid võluda cannelédega :)
Mul on cannelé minivorm ja antud taigna kogusest saab 3 vormitäit (45tk), aega võtab see u 4 tundi
(1 vormitäit pole mõtet teha, seda on liiga vähe:D) nii et väga tihti ma cannelési teha ei viitsi :) a mis seal salata, canneléd on väga maitsvad ja tasuvad proovimist, ilmselt peaks muretsema õige suurusega vormid, siis oleks elu palju lihtsam st küpsetaks neid palju tihemini :)


Tavaliselt teen ma cannelési selle retsepti järgi aga seekord ei hakanud munakollaseid jagama ja otsustasin kõik taignas ära kasutada. Ega suurt vahet pole, mõlema retsepti järgi tulevad head. Need canneléd tulid seest kollasemad kui muidu ja kippusid küpsemise ajal rohkem vormist välja ronima.
Retsept sai siis selline:

5 munakollast

5 dl piima

2 sl võid

1,75 dl jahu

2,50 dl suhkrut
törts Baileyst

1 tl vanilliinsuhkrut


*Piim ja või kuumutada potis pea keemiseni, lasta natuke jahtuda.

*Munakollased vispeldada suhkruga läbi, lisada osa jahust, segada läbi, lisada osa piimast, segada ühtlaseks. Lisada ülejäänud jahu ja piim ja vanilliinsuhkur ja Baileys, vispeldada kõik läbi ja panna vähemalt 24 tunniks külmkappi.

*
Vorm täita 3/4 ulatuses taignaga, kui on metallist vorm siis eelnevalt võitada.
*Küpsetada u tund 200 kraadises ahjus, valmis on siis kui pealt on tumepruunid. Mõni eelistab heledamaid, teine tumedamaid, eks tuleb proovida, millised on maitse järgi :)
*Enne vormist välja kallutamist võiks lasta jahtuda u 5 minutit.
*Kõige paremad soojana.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar