Suurepärane suvi, kas pole? Selliste ilmadega on pliidi ääres vaaritamine täielik piin, ainus võimalus ellu jääda, on sõna otseses mõttes olla ''naked chef'' :) Aga ausalt öeldes ega ju tahagi nii väga midagi süüa, või vähemalt sooja sööki ei taha. Tahaks midagi kerget ja jahutavat aga samas kõhtu täitvat, külm supp on selleks ideaalne. Gazpacho on supp, mis on välja mõeldud kuumade meeste (või kuumade naiste) poolt just selliste kuumade ilmade jaoks. Allpool on 1 võimalik variant sellest supist, mugandatud vastavalt minu maitsemeelele.
500 g küpseid kodumaiseid tomateid
100 g kurki
1 väike punane sibul
1-2 küüslauguküünt
10 basiilikulehte
1-2 tl hakitud peterselli
1 sl valget veiniäädikat
2 tl sidrunimahla
2 sl suhkrut
2 tl soola
purustatud musta pipart
50 ml oliiviõli
400-500 ml tomatimahla
Kaunistuseks:
basiilikulehti
röstitud saiakuubikuid
*Kõigepealt koorida tomatid, selleks ajada potis vesi keema, lõigata tomatite peale väikesed ristid ja asetada 10 sekundiks kuuma vette. Kuum vesi ehmatab koore lahti ja nii on väga lihtne eemalada tomatilt koor. Kooritud tomatid lõigata keskmisteks tükkideks.
*Kurk koorida, kui on suured seemned siis need eemalada, kurk lõigata parajateks tükkideks.
*Sibul hakkida, küüslauk purustada. Kõik koostisained valada blenderisse.
*Lisada petersell-basiilik, oliiviõli, osa soolast ja suhkrust (hiljem saab juurde lisada), sidrunimahl, veiniäädikas. Purustada ja segada kõik koostisained blenderis, vastavalt oma soovile lasta supp täitsa püreeks või jätta natuke tükiliseks.
*Lisada tomatimahl, vajadusel maitsestada soola-suhkruga, segada ühtlaseks.
*Supp valada metallkaussi või -potti ja tõsta 1 tunniks külmkappi jahenema.
*Serveerimisel kaunistada basiilikuoksaga ja röstitud saiakuubikutega, peale purustada musta pipart.
Tõeliselt mõnus suvesupp:. Et ta võimalikult külm oleks, olen taldrikusse ka ühe või kaks jääkuubikut lisanud.
VastaKustutaOi, sellest supist olen ma lausa sõltuvuses:) Peakski kohe ette võtma. Mina olen lisanud ka paprikat.
VastaKustuta