Koduse
pasta tegemine on tegelikult väga lihtne ja pasta maitseb palju
paremini, kui poest ostetud kuivpasta. Kui pastamasinat ei juhtu
olema, siis saab väga hästi ka ilma hakkama. Tuleb lihtsalt naatuke
rohkem jõudu kasutada, tainas tainarulli abil õhukeseks rullida,
ning noaga ribadeks lõigata.
Pastataina
tegemisel võiks arvestada, et ühe sööja kohta läheb 100 g
durumnisujahu, 1 muna ja 1 sl oliiviõli. Oleneb muidugi sööja
isust, kuid see on keskmise portsjoni arvestus.
Värske
pasta valmistamise ja söömise kõige tähtsam reegel on see, et
inimene ootab pastat, mitte pasta inimest. Kui pasta jätta liiga
kauaks potti seisma või kastme sisse ootama, siis muutub ta
kleepuvaks, liiga pehmeks ja ei ole enam sugugi nauditav.
Kahele sööjale:
200 g durumjahu
2 muna
2 sl oliiviõli
punt käharpeterselli
*Pane
petersellilehed väiksesse potti keema, kuumuta nii kaua, kuni lehed
on nii pehmed, et purunevad sõrmede vahel. Tõsta petersellilehed
majapidamispaberile nõrguma, seejärel purusta saumikseriga või
uhmris püreeks.
*Taina
jaoks sega köögikombainis jahu, muna, oliiviõli ja petersellipüree
kuni tekib purutaoline mass, vajadusel lisa jahu. Vala tainas
jahusele lauale ja sõtku ühtlaseks.
*Kui
köögikombani ei ole, siis tee tainas laual. Selleks vala jahu
lauale, selle keskele tee süvend ja sinna lüüa munad ja
petersellipüree. Seejärel hakka kahvliga jahu muna sisse segama.
Lisa õli ning sõtku tainas ühtlaseks.
*Pastatainas
on siis õige, kui vajutad tainasse näpuga lohu ja see kohe tagasi
üles tõuseb. *Valmis tainas mässi kilesse ning tõsta 1 tunniks
külmkappi ootele.
*Lõika
tainas väiksemateks tükkideks (nii mitu muna pandi tainasse) ja
vajuta tainas lapikuks.
*Seejärel sea pastamasin kõige laiema vahe
peale. Rulli tainas läbi masina, voldi uuesti kokku ja korda seda
vähemalt 6 korda. Siis keera vahesi järjest väiksemaks ja rulli
tainas igast vahest 1x läbi, kuni saad soovitud paksuse.
*Lõika masina abil soovitud variant, puista pasta kergelt jahuga üle ja jäta kuhjakestesse kuivama.
*Lõika masina abil soovitud variant, puista pasta kergelt jahuga üle ja jäta kuhjakestesse kuivama.
*Keeda pastat suures potis, soolaga
maitsestatud rohkes vees kuni pasta tõuseb pinnale.
Ole hoolikas, et pasta ei läheks keetmise ajal klompi. Kui keedad suuremat kogust pastat, siis võiks seda teha osade kaupa.
Ole hoolikas, et pasta ei läheks keetmise ajal klompi. Kui keedad suuremat kogust pastat, siis võiks seda teha osade kaupa.
*Kui asetad keedetud pasta
kuuma kastmesse, siis arvesta, et pasta küpseb seal edasi.
Sa oled tegija! :)
VastaKustuta:D Ootame ilma jahenemist ja siis teeme pasta party :wink:
VastaKustutaSain ka sünnipäevaks pastamasina, aga pole senini veel katsetada jõudnud. Igaljuhul väga tore ja innustav, et esimese korraga kohe hea tulemuse saavutasid :)
VastaKustutaOotan ka kutset pastapeole. :-)
VastaKustutaNämm!
VastaKustutaVäga isuäratav näeb välja. Jagan Sinuga Su rõõmu!
VastaKustutaDii, kutse on teel ;)
VastaKustutaElis, egas midagi pead ka nüüd ära proovima :D küll õnnestub!
Tegin ka masinaga pastat väga maitsev sai
VastaKustuta