reede, 4. märts 2011

Kohupiimastruudel



Väga kerge vaevaga valmiv mahlane kohupiimastruudel, kirsside asemel võib ka muid marju kasutada, mis kellelegi parasjagu meeldib. Struudel maitseb kõige paremini, kui on täielikult jahtunud.


u 500 g
lehttainast
Täidis:
500 g kohupiima
2 suurt muna

75-100 ml suhkrut

2-3 sl kartulitärklist

1 tl vaniljesuhkrut
kompotikirsse (kivideta ja nõrutatud)
Määrimiseks:
muna
Peale:
tuhksuhkrut

*Lehttainas laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rullida hästi kergelt laiali.

*Täidise jaoks mikserdada kohupiim, munad ja suhkur, lõpuks sõeluda juurde kartulitärklis ja segada.
*Täidis tõsta lehttaina keskele, selle peale laotada kirsid. Taina ääred pintseldada munaga ning tõsta täidise peale kokku, suruda kahvliga kergelt
, et küpsedes laiali ei lööks.
*Pealt pintseldada munaga ning küpsetada 200 kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit kuni struudel on ilus kuldpruun.

*Struudil lasta jahtuda ning raputada üle tuhksuhkruga.

1 kommentaar:

  1. Ohissand, ma ei saa siin blogis käia. Kustutasin isegi aadressi oma uudistevoost ära, sest nii ei saa kogu aeg, et suu jookseb muudkui vett.
    Igatahes su perel on vedanud :)

    VastaKustuta