laupäev, 24. juuli 2010

Suussulav mustasõstra-juustukook

Meie ''100 aastased'' mustasõstrapõõsad annavad täpselt nii palju marju, et suve jooksul saab neist 2-3 kooki teha. Väärt kraam meil siin, vähemalt samas hinnas, kui Stockis müüdavad punased sõstrad :D Väärt marjadest saab ka väärt koogi, must sõstar sobib juustukoogi sisse suurepäraselt. Ainult marjade lisamisega peab piiri pidama, muidu tekib oht, et kook ei küpse ära, jääb liiga vesine ja laguneb laiali.



200 g Digestive küpsiseid

100 g sulatatud võid

3 pk maitsestamata toorjuustu (Farmi)

3 muna

150 ml suhkrut

200 g hapukoort

1 tl vaniljesuhkrut

1/2 sidruni mahl

2 dl musti sõstraid


*Ahi kuumutada 150 kraadini.

*Küpsised purustada ja segada sulavõiga.

*Munad vahustada suhkruga, lisada toasoe toorjuust ja hapukoor, segada ühtlaseks. Maitsestada vaniljesuhkru ja sidrunimahlaga.

*24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm vooderdada seestpoolt küpsetuspaberiga, väljast vooderdada fooliumiga.

*Küpsisepuru suruda koogivormi põhja.

*Küpsisepurule valada toorjuustusegu ja puistada üle marjadega.

*Küpsetada kuumaveevannis (ahjuplaadile valada kuuma vett ja koogivorm tõsta sinna keskele, täpsemalt saab lugeda siit) 1 tund ja 15 minutit. Koogivorm tõsta ettevaatlikult kuumaveevannist välja, panna ahju tagasi ja lasta jahtuda kinni keeratud ahjus vähemalt tund.
*Koogivormilt eemaldada foolium, kook tõsta külmkappi vähemalt 6 tunniks kuni üleöö.



5 kommentaari:

  1. Vot seda kooki ma teen küll! Olen maal ja mul on kaasas paar karpi mascarponet ning loomulikult on siin ka musti sõstraid. Pilt koogitükist on väga hea, kohe tahaks ampsata.

    VastaKustuta
  2. Nii, minul sama kook nüüd tehtud ja ära söödud. Ma ei saa jätta mainimata, kui maitsev see oli! Minuga liitub lisaks 5 kiitjat :) Sellise hõrgu koogi jaoks võtsime välja väga peened esimese Eesti Vabariigi-aegsed nõud ja nautisime kõrvale piparmündi-mateteed. Kust selle retsepti said?

    VastaKustuta
  3. Rõõm lugeda, et kook maitses, eks need peened lauanõud tegid koogi veel erilisemaks ja hõrgumaks :) Kindlat retsepti mul polnudki, tundus, et mustad sõstrad sobivad juustukoogi sisse ja saigi selline kombinatsioon ära proovitud- võin vist öelda et omalooming :D

    VastaKustuta
  4. Minul peeneid lauanõusid polnud, kuid olen kooki teinud nüüdseks juba neli korda ja no on hea! Kohe väga hea kook. Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
  5. See kook on väga ahvatlev (nagu ka kõik teised siin blogis). Võtan lähiajal plaani. Minu jaoks on mustsõstrad maailma parimad "kommid" just sügavkülmast külmunult süües :D

    VastaKustuta