Ma ei teinud päris üks-ühele Jamie retsepti järgi, kõiki asju polnud mul lihtsalt kodus olemas...
Originaalretsept siis siin ja allpool lihapallid a´la Neve ;)

6-8 portsu
Lihapallid:
400 g hakkliha (sea, segu või looma)
1 suur muna või 2 väikest
2 viilu saia ja törts piima või 2 suurt peotäit riivsaia
2 tl Inglise sinepit
2 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud punet (pitsamaitseainet)
soola
pipart
praadimiseks (oliivi)õli
meelepäraseid maitseaineid (hakklihamaitseainet)
Kaste:
1 purk purustatud tomateid 400 g
1 pakk tomatipüreed 200 ml
1 suur peotäis värsket basiilikut
2-3 küüslauguküünt
1 sibul või porrut
1 tl soola
2 spl palsamiäädikat
pipart
3-4 tilka tšillikastet
maitseaineid vastavalt soovile
Pasta:
400 g pastat nt Barilla pennet
Serveerimiseks pisikesi basiilikulehti ja riivitud parmesani.
*Kausis segada hakkliha (mulle meeldib seahakkliha, nii lihapallide kui ka kotletide tegemiseks), muna ja väheses piimas leotatud sai või riivsai.
*Purustada küüslauk, lisada hakklihasegule, lisada sinep ja ülejäänud maitseained.
*Lihapallitaigent segada hoolega, või pigem kloppida läbi, siis jäävad mõnusad õhulised lihapallid.
*Peovahel rullida väikesed pallikesed u 3 cm läbimõõduga, antud taigna kogusest peaks saama ca 24 lihapalli.
*Lihapallid panna taldrikule/alusele ja valda peale pisike törts (oliiv)õli, veeretada palle õlis nii, et kõik küljed oleksid õlised.
*Ajada pann kuumaks ja siis keerata kuumust natuke maha, panna lihapallid praadima, iga natukese aja tagant keerata lihapllide külgesi, et kõik küljed saaks pruuniks.
*Praadida u 6-8 minutit. Proovida, kas lihapall on valmis, lõigates see pooleks, kui seest on roosa siis praadida lihapalle veel.
*Valmis lihapallid tõsta taldrikule ja praadida ülejäänud.
*Pasta jaoks panna vesi tulele, kui läheb keema siis lisada soola ja natuke õli, panna pasta vette. Keeta vastavalt pakil olevale juhendile.
*Kui pasta keeb siis samal ajal teha kaste.
*Hakitud sibul ja purustatud küüslauk kergelt praadida pannil natukese (oliiv)õliga, lisada tükkideks rebitud basiilukulehed.
*Valada peale purustatud tomatid, tomatipüree ja tšillikaste, segada ja lisada ülejäänud maitseained.
*Tõsta kasmesse lihapallid ja hautada keskmisel kuumusel nii kaua kuni pasta keeb.
*Serveerida pastataldrikus, peale raputada värsket basiilikut ja riivitud parmesani.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar