neljapäev, 10. detsember 2009

Pasta lihapallidega

Ammu olen mõelnud, et võiks teha lihapalle Itaaliapärselt aga pole olnud pealehakkamist. Sain kingituseks Jamie Oliveri uue kokaraamatu ja tekkis jälle huvi ja ka isu selle roa järgi.
Ma ei teinud päris üks-ühele Jamie retsepti järgi, kõiki asju polnud mul lihtsalt kodus olemas...
Originaalretsept siis siin ja allpool lihapallid a´la Neve ;)


6-8 portsu
Lihapallid:
400 g hakkliha (sea, segu või looma)
1 suur muna või 2 väikest
2 viilu saia ja törts piima või 2 suurt peotäit riivsaia
2 tl Inglise sinepit
2 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud punet (pitsamaitseainet)
soola
pipart
praadimiseks (oliivi)õli
meelepäraseid maitseaineid (hakklihamaitseainet)

Kaste:
1 purk purustatud tomateid 400 g
1 pakk tomatipüreed 200 ml
1 suur peotäis värsket basiilikut
2-3 küüslauguküünt
1 sibul või porrut
1 tl soola
2 spl palsamiäädikat
pipart
3-4 tilka tšillikastet
maitseaineid vastavalt soovile

Pasta:
400 g pastat nt Barilla pennet

Serveerimiseks pisikesi basiilikulehti ja riivitud parmesani.

*Kausis segada hakkliha (mulle meeldib seahakkliha, nii lihapallide kui ka kotletide tegemiseks), muna ja väheses piimas leotatud sai või riivsai.
*Purustada küüslauk, lisada hakklihasegule, lisada sinep ja ülejäänud maitseained.
*Lihapallitaigent segada hoolega, või pigem kloppida läbi, siis jäävad mõnusad õhulised lihapallid.
*Peovahel rullida väikesed pallikesed u 3 cm läbimõõduga, antud taigna kogusest peaks saama ca 24 lihapalli.
*Lihapallid panna taldrikule/alusele ja valda peale pisike törts (oliiv)õli, veeretada palle õlis nii, et kõik küljed oleksid õlised.
*Ajada pann kuumaks ja siis keerata kuumust natuke maha, panna lihapallid praadima, iga natukese aja tagant keerata lihapllide külgesi, et kõik küljed saaks pruuniks.
*Praadida u 6-8 minutit. Proovida, kas lihapall on valmis, lõigates see pooleks, kui seest on roosa siis praadida lihapalle veel.
*Valmis lihapallid tõsta taldrikule ja praadida ülejäänud.

*Pasta jaoks panna vesi tulele, kui läheb keema siis lisada soola ja natuke õli, panna pasta vette. Keeta vastavalt pakil olevale juhendile.

*Kui pasta keeb siis samal ajal teha kaste.
*Hakitud sibul ja purustatud küüslauk kergelt praadida pannil natukese (oliiv)õliga, lisada tükkideks rebitud basiilukulehed.
*Valada peale purustatud tomatid, tomatipüree ja tšillikaste, segada ja lisada ülejäänud maitseained.
*Tõsta kasmesse lihapallid ja hautada keskmisel kuumusel nii kaua kuni pasta keeb.

*Serveerida pastataldrikus, peale raputada värsket basiilikut ja riivitud parmesani.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar