teisipäev, 1. detsember 2009

Väikesed lihapirukad

Pärmitaigen:
30 g pärmi
8-9 dl jahu

50 g suhkrut

1 muna

100 g võid

5 dl piima
 
näpuotsaga soola

Täidis:

250 g hakkliha

1 tükeldatud sibul

2 keedetud muna

3-4 spl majoneesi

50 g riivjuustu
soola-pipart
praadimiseks õli


*Täidis:Hakkliha ja sibul praadida ja maitsestada, lasta jahtuda.
*Hakkida munad ja lisada hakklihale, segada juurde majonees ja riivjuust, maitsestada.

*Pärmitaigna valmistamiseks, kuumutada piim käesoojaks, lisa piimale või.

*Tassis segada suhkur, pärm ja tilk vett, kuni segu muutub vedelaks, lisada piimale.

*Mõõta kaussi 8 dl jahu, lisada piima-pärmisegu ja ülejäänud suhkur, muna ja sool ning segada. Vajadusel lisada jahu, kuni taigen ei ole enam kleepuv ja tuleb käte küljest lahti. Sõtkuda ja panna kerkima sooja kohta, kausile panna peale rätik, umbes tunniks.

*Taigen rullida laiali jahuga ülepuistatud lauale.

*Võtta appi väike kauss või muu ümmargune anum, u 12 cm läbimõõduga ja selle abil lõigata taignast välja ümmargused kettad.

*Iga ketta sisse panna 1 spl täidist.

*Taigna ääred niisutada vee või munuga ja voltida kokku, ääred pressida kahvliga kinni, määrida pealt munaga.

*Küpsetada 200 kraadises ahju keskosas 10-25 minutit, kuni pirukad on ilusad kuldpruunid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar